Киш з кукурудзою і помідорами

26 червня 2013

Для тіста: 260 г борошна, 170 г вершкового масла, 80 мл крижаної води, 1/2 ч. л. солі.
Для начинки й заливання: 300 г сливових помідорів (або інших м'ясистих), 250 г кукурудзи з банки або замороженої, 100 г сиру типу "Російського", 6 ст. л. борошна, 10 яєць, 2 скл. молока, 2 скл. сметани (жирність не менше 20%), 2 ч. л. солі, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 1 ст. л. свіжого чебрецю (або 1 ч. л. сухого).

Готуємо тісто. У чашу блендера кладемо борошно, сіль і нарізане кубиками холодне масло. Рубаємо в крихту. Вливаємо крижану воду й рубаємо, поки у нас не сформується гладке тісто.

Формуємо з тіста диск, загортаємо його в плівку та відправляємо в холодильник як мінімум на 30 хвилин.

Коли тісто остудиться, розкочуємо його в коло, на 7-8 см більшого діаметру, чим форма. Перекладаємо тісто у форму й обрізаємо краї. Наколюємо тісто виделкою, кладемо зверху шматок фольги, на який висипаємо вантаж (наприклад, квасолю). Це потрібно для того, щоб основа не здулася при випіканні.

Ставимо форму в розігріту до 190 градусів духовку й печемо близько 25 хвилин. Потім прибираємо вантаж і печемо ще хвилин 5, поки тісто не стане золотавим.

Поки печеться основа, готуємо начинку. Помідори нарізаємо тонкими кружальцями.

Сир тремо на велику тертку.

Готуємо заливання. У великій мисці збиваємо до однорідності борошно з 2 яйцями, потім додаємо інші яйця, молоко, сметану, сіль, перець і чебрець.

На дно основи кладемо помідори, кукурудзу й сир.

Заливаємо заливанням - воно може піти не все.

Ставимо форму в духовку і запікаємо, поки заливання не схопиться, близько 40-50 хвилин. Остуджуємо у формі. Подаємо киш теплим або кімнатної температури.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5319 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс