Суп-пюре з червоної сочевиці

9 січня 2013

Суп-пюре з червоної сочевиці - мерджмек чорбаси - найзнаменитіша страва турецької кухні. Найніжніше пюре увібрало в себе всю користь сочевиці та свіжих овочів.

200 г червоної сочевиці, 1 морква, 1 картоплина, 1 цибулина, 1 помідор, 1 літр овочевого бульйону, маслинова олія, сіль, перець - за смаком.

Наливаємо в каструлю трохи маслинової олії. Туди додаємо дрібно нарізану цибулину. Помідор очищуємо від шкірочки, нарізаємо кубиками і додаємо до цибулі. Тушкуємо овочі на середньому вогні. Через 5-7 хвилин додаємо до цибулі та помідора натерті картоплю і морквину (до речі, морквину можна замінити болгарським перцем), додаємо трохи води і тушкуємо ще 15-20 хвилин. Після додаємо до нашого овочевого пюре промиту сочевицю і тушкуємо ще 5 хвилин. Потім заливаємо літром овочевого бульйону, або звичайної води, і варимо ще 20 хвилин. Після того як сочевиця і овочі зварилися, їх потрібно пюрирувати у блендері або протерти через сито, до одержання однорідної маси. Посолити за смаком. При подачі на стіл супу, не забудьте подати лимон - він відтінює смак цієї чудової страви.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5857 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс