Хачапурі

12 грудня 2012

Для тіста: 500 г борошна, 180-200 г кефіру або йогурту, 1 ч. л. рослинної олії (для змазування сковороди), 1/2 ч. л. цукру, 1/2 ч. л. соди, 1/2 ч. л. солі.

Для начинки: 350 г адигейського сиру, 100 г твердого сиру.

Борошно просіяти, додати сіль, цукор, соду, перемішати. Влити кефір.

Замісити м'яке тісто, воно повинно трохи липнути до рук. Тісто накрити харчовою плівкою і дати йому відпочити, а тим часом приготувати начинку для хачапурі.

Обидва види сиру натерти на тертці і перемішати. Сирну начинку розділити на 4 частини і з кожної скачати кульку.

На робочу поверхню додати трохи борошна. З тіста сформувати кулю, а потім «ковбаску». Розрізати «ковбаску», що вийшла, на 8 частин.

З кожної частини тіста розкотати коло. Для одного хачапурі знадобиться 2 «кола» з тіста і одна «кулька» сирної начинки. У центр кола покласти сирну кульку, трохи прим'яти її рукою, накрити іншою половиною тіста, краї щільно притиснути один до одного, акуратно розкотати хачапурі і зробити кілька наколів виделкою, щоб тісто не здувалося при готуванні.

Аналогічно сформувати інші хачапурі. Їх повинно вийти 4 штуки.

Сковороду змазати рослинною олією за допомогою кондитерського пензлика і добре прокалити. Викласти хачапурі, вогонь зменшити, накрити кришкою і готувати хачапурі на повільному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5739 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс