Як допомогти впалим у горщику квітам

6 лютого 2013

Упав горщик з рослинами, і земля з коренів повністю обсипалася - для більшості квітів і кімнатних рослин це ще не проблема.

Корені потрібно помістити у воду на добу, щоб відновити засохлі кореневі волоски. За цей час замінюють ґрунт у горщику на покупний або готують нову ґрунтову суміш.

Готову ґрунтову суміш засипають у горщики і проливають водою. Наступного дня перед посадкою корені занурюють у розчин коренеросту та відразу саджають. При регулярному поливі навіть гарненько зів'ялі рослини відійдуть.

Якщо за час «лежання» засохли й товсті корінці, тоді потрібні більш суворі заходи. Для чого секатором зрізують 50% надземної частини. І уважно стежать за результатом. Продовжують засихати пагони та листя - укоротити потрібно ще більше пагонів.

Гірше всього падіння переносять пальми та хвойні рослини. Хвойні - тому, що у них при оголенні корінців порушується мікрофлора (симбіоз грибів і коренів). Такі можуть загинути. Бажано зберегти хоч невелику земляну грудку. Якщо це неможливо - зі старої землі навколо коренів її ліплять вручну. Ну а землю, що залишилася, можна вже замінити й на нову. Хвойні у воді не замочують - відразу встромляють у горщик і помірно, але регулярно поливають.

Пальми теж у воду не поміщають. Їх змочують водою та обробляють стимуляторами коренеутворення. Після цього відразу саджають. Зволікання їм піде тільки на шкоду. Обов'язково необхідно намагатися нанести якнайменше ушкоджень кореням. Якщо якісь із них зламалися - скручуйте їх ізострічкою.

При цьому будьте акуратними: майже всі культури не терплять, коли їхній стовбур засипають глибше попереднього рівня посадки.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5944 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс