Фітодизайн: гармонія у вашому домі

26 грудня 2012

Гарні, пишні та повні життя кімнатні рослини - дійсна прикраса будь-якого будинку. Роблячи житло стильним і затишним, рослини своєю унікальною енергетикою допомагають налагодити гармонію житла, очистити повітря від шкідливих домішок і наповнити приміщення киснем. А яке задоволення очам!

ДИЗАЙН

Звісно ж, купуючи рослини, насамперед нам хочеться поліпшити інтер'єр. Щоб приміщення виглядало стильним, фахівці радять:

- не розміщувати в одній кімнаті багато рослин одного виду. Так квіти втрачають індивідуальність, очі замилюються, а кімната втрачає виразність;

- занадто яскраві колірні контрасти між обстановкою кімнати та забарвленням рослин створюють дискомфорт для очей. Вибирайте рослини, які гармоніюють за кольором зі шпалерами, шторами, оббивкою;

- уникайте зайвої строкатості. Якщо у вас помітні та барвисті шпалери, яскраві квіти загубляться на їхньому фоні. Для такого інтер'єру краще вибрати рослини з різьбленим листям - папороті або аспарагуси. На фоні ж шпалер з дрібним малюнком добре виглядають рослини з великим листям;

- краще не формувати багатоскладну композицію з рослин, що занадто відрізняються за ростом. Малята загубляться серед своїх високорослих сусідів. Якщо ж вам дуже хочеться таку композицію, вибирайте не більше трьох-п'яти рослин і ставте більш низькорослу рослину на передній план;

- незвичайні, яскраві рослини розташовуйте окремо. Нехай ваш екзотичний красень привертає увагу, а не губиться у заростях інших рослин;

- вибирайте квіти залежно від метражу приміщення і його наповненості. У великих просторих приміщеннях великі рослини будуть почувати себе добре та вдало доповнять інтер'єр, тоді як у маленьких кімнатах такі квіти створять відчуття тісноти і дискомфорту. Для невеликих приміщень ідеальним рішенням будуть невеликі зелені острівці з маленьких або середніх рослин. Також відмінним рішенням для невеликих квартир стануть вертикальні тримачі для квіткових горщиків і різні кронштейни. А якщо аксесуари вдало гармоніюють з кольором стін, то простір візуально розширюється.

СВІТЛО

Величезне значення для розміщення квітів у квартирі грає освітлення. Світлі приміщення, де довго гостює сонце, дозволяють розгорнутися фантазії. У приміщеннях, вікна яких виходять на захід або північ, фахівці не рекомендують тримати більше п'яти середньорослих рослин. Занадто велике скупчення рослин не дозволить їм одержувати достатньо світла та добре розвиватися. Не забувайте про те, що якщо ваші квіти різного розміру, то найбільш низькорослі потрібно розміщувати ближче всього до вікна.

Добре будуть почувати себе на північному вікні папороті, жасмин, диффенбахія, драцена, монстера та різні хвойники. Для вікон, що виходять на захід, рекомендують фінікову пальму, евкаліпт, аспарагус.

Навіть якщо ви придбали тіньовитривалу рослину, її однаково потрібно розміщувати напроти вікна, у темних кутах не виживуть навіть найтіньолюбніші.

ВЛАСТИВОСТІ РОСЛИН

Не секрет, що квіти мають властивості, які дозволяють значно оздоровити повітря в приміщенні.

На кухні, де шкідливих газів накопичується досить багато, а також відбуваються постійні перепади температур, фахівці радять розміщувати акаліфу, плющ, традесканцію, хлорофітум, герань, аспидистру, сансев’єру. Ці рослини добре пристосовуються до не дуже сприятливих умов, до того ж прекрасно очищують повітря.

У вітальні, де ми проводимо багато часу, розміщуйте рослини, здатні вбивати хвороботворні бактерії та ліквідувати шкідливі речовини, які можуть виділятися із сучасних меблів з ДСП і підлогового покриття.

Є рослини, здатні зруйнувати магнітне поле, створене комп'ютером і телевізором. Для цих цілей прекрасно підходять хлорофітум, мирт, розмарин, аглаонема, аспарагус, герань, різні види хвойних, цитрусові.

У спальні краще поставити рослини, які в нічний час виділяють кисень, а не поглинають його: спати потрібно комфортно, а не боротися з рослинами за кисень. Гарним вибором стануть монстера, драцена, кордиліна.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6368 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс