Невибагливий олеандр. Особливості вирощування

6 лютого 2013

Розкажіть, будь ласка, як вирощувати рослину олеандр. Мій за літо виріс до 1,5 м. Його, напевно, потрібно пересаджувати у великий горщик, а як? Який догляд йому потрібний у зимовий час?

Незважаючи на те, що олеандр - досить потужна рослина, він доволі невибагливий, і доглядати за ним зможе навіть зовсім недосвідчена у квітництві людина.

КІМНАТНИЙ ЖИТЕЛЬ ТРОПІКІВ

Олеандр – надзвичайно гарний високорослий чагарник. У дикому виді він росте у субтропіках. Засухостійкий і теплолюбний, легко може винести зниження температури -10°С. Його широко застосовують у ландшафтному дизайні та вирощують як невибагливу кімнатну культуру.

У кімнатних умовах олеандр легко може вирости до двометрової висоти. У відкритому ґрунті його вирощують тільки в південних регіонах країни. А в північних - його необхідно на зиму заносити в теплицю або в кімнату.

ХОЛОДНА ЗИМІВЛЯ

Узимку олеандру потрібно забезпечити температуру від +2 до +12°С у світлому місці. При розміщенні в темному приміщенні рослина скине листя та наступного року не порадує своїм цвітінням.

КОЛИ ЧЕКАТИ ЦВІТІННЯ

Цвітіння олеандра починається з червня та триває аж до жовтня. В одному суцвітті одночасно можуть знаходитися й зав'язі, і бутони, і квіти. Найбільш пишне цвітіння спостерігається в олеандрів, що ростуть у відкритому ґрунті під сонцем.

ТУРБОТА І ДОГЛЯД

Під час вегетаційного періоду олеандр необхідно рясно поливати. У зимовий період спокою полив обмежують.

Олеандр не виносить поливу холодною водою. Якщо приміщення тепле та задушливе, то йому необхідне часте обприскування (тоді у нього не будуть сохнути кінчики листя).

Також не можна допускати пересихання земляної грудки навіть у період спокою.

Підживлювати цю рослину необхідно з квітня по серпень.

МОДЕЛЬНА СТРИЖКА

Висоту та густоту куща олеандра регулюють обрізкою. Але врахуйте, що обрізку потрібно проводити тільки після цвітіння!

РОЗМНОЖЕННЯ

Олеандр розмножують живцями від пагонів поточного та торішнього приростів у піску або воді. Наприкінці червня - початку липня найкраще вкорінюються живці з пагонів поточного року.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Укорінені живці олеандра є дуже чутливими до несприятливих умов середовища, тому висаджувати їх на постійне місце бажано на початку весни.

Пересаджують шляхом перевалки: дорослі кущі перевалюють у новий більший горщик через кожні два-три роки.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8546 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс