Рослини, що очищують повітря у квартирі та домі

23 січня 2013

Повітря, яким ми дихаємо наповнене усілякими мікроорганізмами, найчастіше зовсім не корисними для здоров'я. Крім цього ми вдихаємо пил, фарби, лаки, тютюновий дим, випари пластику та багато інших небезпечних домішок. Особливо гостро ця проблема стоїть взимку, коли вікна закриті та немає можливості провітрити приміщення. Тому обзаведіться кімнатними рослинами, які допомагають очистити повітря у квартирі.

Фікус
Фікус

Хлорофітум прекрасно підійде для кухні. Рослина очищує повітря від шкідливих домішок, запахів і газів усього за дві-три години. Також для кухні підійдуть такі рослини як плющ, монстера, молочай, аспарагус, спатифіллум, алое.

Аспідистра, клівія, пеларгонія запашна і зональна прекрасно справляються з тютюновим димом. Однак не забувайте виносити їх час від часу на свіже повітря, щоб рослини могли «отямитися» від диму сигарет.

Маранта, циперус, монстера, фікус Бенджаміна, аспарагус дуже добре воложать повітря та насичують його киснем.

Араукарія, кипарисовик, яловець, криптомерія, кипарис перетворять мертве повітря офісного приміщення на живе та ароматне. Наситять його фітонцидами та приберуть негативні іони, що так згубно впливають на самопочуття. Радимо розмістити ці рослини поруч із принтером, комп'ютером, ксероксом, кондиціонером.

Сансев’єра буде виробляти у задушливому та сухому приміщенні кисень. Узимку цю рослину просто необхідно мати в міській квартирі, де повітря дуже тепле і сухе від радіаторів опалення. До того ж сансев’єра захистить вас від шкідливих летучих речовин, які виділяють меблі та ламінат.

Кротон і цереус також відновлюють іонний склад повітря, а кущик пеларгонії врятує вас від головного болю, допоможе понизити тиск і буде сприяти міцному сну. Тому пелагонію можна ставити у спальню.

Цитрусові, мирт, азалія, евкаліпт, розмарин вбивають мікробів наповал своїми надзвичайно міцними запахами.

Диффенбахія, шавлія, антуриум, м'ята, бегонії, лаванда, традесканція, аглаонема, руеллія теж чудово знезаражують від мікробів повітря у квартирі й офісі.

Гіппеаструм, амарилліс, зефирантес, агапантус виділяють фітонциди, що збагачують повітря та оздоровлюють ваш організм. А пеларгонія запобіжить застудним захворюванням.

Різноманітними є твердження про кактуси, про їхню здатність поглинати шкідливі випромінювання. Так, кактуси поглинають випромінювання від побутової техніки, але зазвичай у незначних масштабах. Солі важких металів поглинає в себе аспарагус.

Диффенбахія, драцена, спатифіллум, хлорофітум, шеффлера, алое, філодендрон поглинають феноли та формальдегіди, які виділяються з матеріалів нещодавно куплених меблів.

Фікуси, пальми, мирт можна ставити в кутах квартири, а також у несприятливих, геопатогенних зонах. Вони забирають негативну енергію на себе, тим самим убезпечуючи житло.

Ліани та повзучі рослини типу плюща нейтралізують негативні випромінювання, які формують опуклі кути меблів. Ними рекомендується декорувати кути меблів.

Кордиліна, драцена, монстера розслаблять і заспокоять ваш організм. Їх добре розмістити у спальні. Евкаліпт, що росте у вашій спальні, не допустить туди настирливих мух і комарів - вони не виносять його запах. У вашій спальні буде свіжість і чистота повітря.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9646 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс