Як легко вставати вранці взимку

30 січня 2013

Більшості людей узимку ранні пробудження даються з великою працею, перетворюючись тим самим на болісне випробування. Представницям жіновий статі далеко не завжди вдається насолодитися підйомом, дозволивши собі ще деякий час поніжитися в постілі. Це стосується не тільки будня, але найчастіше і вихідних днів. Недарма говориться: яким чином почнеш день - таким же і проведеш. Як же бути? Розглянемо деякі поради, які допоможуть починати новий день легко та бадьоро, у гарному настрої.

ДУЖЕ ВАЖЛИВИЙ НАСТРІЙ

Всім відомо, що ранні підйоми, особливо в зимову пору року становить деяку проблему. Почувши вранці дзвінок будильника, не намагайтеся боротися з ним, постарайтеся навпроти, солодко потягнутися і замислитися про щось приємне. Дуже важливо спробувати перебороти самого себе. Це досить складно, але в тому випадку, якщо все вийде, вам стане набагато простіше, адже ви зможете відчути свою силу волі й одержите від цього величезне моральне задоволення.

Вранці, стоячи перед дзеркалом, посміхніться та побажайте собі приємного дня, а також обов'язково скажіть: «Сьогодні відмінний день, а я - найкраща!» Відношення до себе і до оточуючих безпосередньо залежить не тільки від вашого настрою, а також і від фізичного самопочуття. Посміхайтеся, адже наступив новий ранок, і тільки від вас залежить, якими емоціями буде супроводжуватися день, що розпочався.

НЕДОСИП САМ ПО СОБІ НЕ ПРОЙДЕ

Ученими було доведено, що недосип здатний провокувати інтенсивний набір ваги. Серед людей, сон яких мав тривалість не довше двох-трьох годин, рівень ожиріння виявився вище на 73%, ніж у людей, тривалість сну яких була у нормі. А також вище на 23% серед людей, сон яких триває в цілому шість годин.

Перед сном рекомендується прийняти розслаблюючу ванну. Дуже важливо засинати з думками про те, що прийдешній день принесе вам масу позитивних емоцій, і ви зможете здійснити те, до чого довгий час не доходили руки.

Варто звернути увагу, що необхідно висиплятися. Адже недосипання веде до зниження працездатності, а також, як наслідок, до поганого настрою. Спати буде набагато приємніше на чистому комплекті спальної білизни, що випромінює свіжість. Кімнату варто попередньо провітрити, таким чином, сон до вас прийде набагато швидше. Здоровий сон, як правило, повинен мати восьмигодинну тривалість.

ВАЖЛИВА РОЛЬ ФІЗИЧНОЇ ЗАРЯДКИ

Легкі фізичні вправи вам допоможуть почати ранок довгоочікуваного понеділка. Спробуйте розім'яти ноги, руки та все тіло - це допоможе вам підбадьоритися, що дуже важливо для першого робочого дня.

Відповідно до останніх досліджень, такий гормон, як серотонін стимулює гарний настрій, тому що є відмінним антидепресантом. Сприяє виробленню даної речовини невелика прогулянка або легкі фізичні вправи.

Необхідно завжди дотримувати міру. Окремі вчені думають, що надмірні ранкові напруги можуть виявитися небезпечними для людського організму. Вся справа в тому, що в ранковий час доби виробляється в об'ємних кількостях антипод серотоніна - кортизол, що є гормоном стресу. Внаслідок надмірних навантажень у ранкові години в організмі збільшується його вироблення удвічі, що може придушити імунну систему організму.

ПРОЦЕДУРИ У ВОДІ

Це досить підбадьорливий засіб, що освіжає та загартовує організм. Можна прийняти звичайний або контрастний душ. По-перше, це допоможе вам швидше прокинутися, по-друге, таким чином підтримується тонус організму, а також відкриваються пори шкірного покриву, відбувається загартовування.

Тому що нас очікує день, насичений різними подіями, душ допоможе зарядити нас енергією на довгий час. Вранці рекомендується вмиватися не простою водою, а крижаним кубиком. Замість води можна заморозити і зелений чай, і сік алое.

Контрастний душ впливає на сполучні тканини і судини, тим самим тренуючи терморегуляцію.

Таким же чином діють і фізичні вправи, які тренують м'язи. Контрастний душ також корисний для очищення шкіри, тому що під впливом теплої води, пори розширюються, а при холодній стискаються.

Періодичне розширення та звуження судин проганяє кров через судини, тим самим поліпшуючи кровообіг, посилюючи процеси в тканинах і органах, звільняючи наш організм від шлаків. Варто відзначити, що вчені виявили зв'язок між моральною та фізичною чистотою.

ГАРНИЙ ВІДПОЧИНОК Є ДУЖЕ ВАЖЛИВИМ

Дуже складно ввійти у встановлений робочий ритм у понеділок. Для того, щоб вас не турбували думки про прийдешній робочий тиждень, треба вечір напередодні побудувати таким чином, щоб він зайняв всі ваші думки чим-небудь більш цікавим і приємним.

Приготуватися технічно до майбутнього тижня можна вдень, підібравши одяг, взуття та необхідні папери. А вечір варто присвятити чому-небудь більш приємному, наприклад, собі улюбленому. Можна розважитися та у такий спосіб насолодитися ввечері, щоб у ході наступному робочого тижня вас зігрівали приємні спогади. Недільний вечір можна запланувати у вигляді походу в театр, у кіно або поїздки на природу із друзями.

ПОВНОЦІННИЙ СНІДАНОК

Вранці дуже важливим є повноцінне харчування. Дієтологи думають, що сніданок повинен відбуватися через півгодини з моменту пробудження. Корисно знати, що в об'ємних кількостях серотонін міститься у вівсянці, бананах, шоколаді, фундуку, волоських горіхах, арахісі, полуниці, фініках.

Людям, у яких робота безпосередньо пов'язана з інтелектуальною діяльністю, дуже корисно солодке вранці. Продукти харчування, які багаті вуглеводами, також мають здатність підвищувати рівень серотоніну.

ЧАЙ АБО КАВА?

Каву необхідно вживати в міру, тому що надмірна присутність кофеїну в організмі може викликати стомлений стан. Сприяти відмінному пробудженню може зелений чай, у якому міститься у невеликих кількостях кофеїн.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6600 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс