Як доглядати за шкірою обличчя взимку?

16 січня 2013

Узимку на вулиці холодно, а в приміщеннях повітря занадто сухе. Крім того, різко знижується кількість вітамінів та інших корисних речовин, які ми отримуємо з їжею. Все це позначається на стані шкіри. Як правильно доглядати за шкірою обличчя в зимовий період, щоб захистити її від несприятливих умов? 

Чергування сухого повітря в приміщеннях і холодного на вулиці веде до пересушування та до зневоднювання. Погіршується обмін речовин, порушується її живлення, втрачається еластичність. Найчастіше шкіра стає неприродно блідою, млявою, з'являється шелушіння або подразнення. Сальні залози при низьких температурах сповільнюють роботу, тому тип шкіри змінюється. Жирна шкіра взимку може стати нормальною, а нормальний тип - перетворитися в сухий. Суха в нормі шкіра може стати надчуттєвою.

Основна зимова проблема зі шкірою - зневоднювання. Через нього шкіра втрачає еластичність, можуть навіть почати проступати дрібні зморщечки. Тому основне завдання догляду за шкірою в холодну пору року - зволоження.

Ранкові зволожуючі креми в зимову пору року наносять на обличчя не пізніше, ніж за годину до виходу на вулицю. Якщо такої можливості немає, краще перенести процедуру на вечір: крем, навіть найбільш жирний, містить воду (не менш 25%). При випарі вологи шкіра охолоджується і сохне.

Не завадить доповнити догляд за обличчям і жирними живильними масками, які найкраще робити два рази на тиждень. Якщо шкіра від морозу почала лупитися, то перед тим, як наносити на обличчя живильну маску, не завадить зробити на 2-3 хвилини парову ванночку, промокнути обличчя рушником і тільки після цього наносити маску. Маска цілком може бути «домашньою». Наприклад, сумішшю зі збитого яєчного білка і меду. Також добре підходять маски з маслиновою олією, що відмінно живить і заспокоює шкіру.

Зволоженню та живленню шкіри в обов'язковому порядку передує очищення, видалення сухих відмерлих клітин. На зимовий період краще уважно переглянути традиційні засоби. Бажано відмовитися від засобів, що очищують та підсушують шкіру: лосьонів на спирті, скрабів, пілінгу та мила. Лосьони і тоніки можна замінити більш м'яким за дією косметичним молочком.

Якщо це з якихось причин не підходить, тоді лосьон для зимового використання повинен містити не більше 30% спирту, а вміст фруктових кислот - не повинен становити більше 12%, оскільки в цей час сальні залози, відповідальні за жирність шкіри, працюють не так активно як влітку, і шкіра висушується.

Готове косметичне молочко цілком можна замінити сметаною, кефіром або молоком з рослинною олією (краще маслиновою). Це прекрасний натуральний аналог готовим засобам. Кожний з перерахованих засобів наносять на обличчя тонким шаром, а потім знімають сухим ватяним тампоном або губкою.

Узимку не варто щодня вмиватися водопровідною водою з милом, оскільки це може привести до шелушіння шкіри. Узимку краще використовувати методику «умивання, що щадить»: ретельно протерти обличчя косметичним молочком, змити його залишки теплою кип'яченою водою, просушити шкіру, протерти засобом, що очищує, і тільки після цього наносити денний крем і/або декоративну косметику.

Губи під час морозу часто стають шорсткими та блідими. Має сенс вибирати для зимового часу більш жирну помаду, бажано з вітаміном Е. Якщо ви не користуєтеся декоративною помадою, використовуйте гігієнічну або бальзам для губ.

Ну, і головне, щоб зберегти квітучий вигляд, необхідно правильно харчуватися. Їжа повинна забезпечувати достатню кількість вітамінів і мікроелементів. Можливо, не завадить підтримати організм курсом вітамінів, хоча б звичайної аскорбінової кислоти, що підтримує імунітет. Вони допоможуть краще впоратися з несприятливими умовами не тільки шкірі, але й організму в цілому. Адже профілактичні заходи завжди краще лікувальних!

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6671 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс