Ехінацея завжди на варті - зберігає здоров'я і красу

5 вересня 2012

Диво-рослина ехінацея пурпурна, що переважає за своїми цілющими властивостями легендарний женьшень - природний цілитель і страж вашого здоров'я. Можна без усякого перебільшення сказати, що ехінацея швидко і ефективно лікує величезну кількість хвороб без побічних дій, звикання та зниження ефективності препаратів, що отримуюють із неї.

ЦІЛЮЩИЙ ЧАЙ ВІД УСІХ ХВОРОБ

Взяти три свіжих квітки або 2 ч. ложки здрібненого кореня або листя, залити 0,5 л окропу і настоювати 40 хвилин. Чай п'ють по одній чашці на день для профілактики і оздоровлення; по три чашки - на початку будь-якого захворювання, щоб підвищити імунітет і швидше видужати. Цей чай сповільнює процеси старіння, прекрасно очищує і омолоджує весь організм.

Чай п'ють при застуді, грипі, наривах, запаленнях, виразках, екземі, для найшвидшого відновлення здоров'я після тривалої хвороби, операції або курсу антибіотиків. Ехінацею приймають зазвичай максимум протягом місяця, потім роблять місяць перерву. Перерви дають можливість вашому імунітету запрацювати на повну силу.

ВІДВАР ДЛЯ ЗДОРОВ'Я І МОЛОДОСТІ

Береться 1 ч. ложка свіжого або сухого листя, подрібнюється, заварюється у склянці води на водяній бані, настоюється і п'ється по третині чашки тричі на день перед їжею. Виліковує виразку шлунка, головні та суглобні болі, набряки, нормалізує кров'яний тиск, нормалізує сон, підвищує зір, поліпшує апетит і настрій. Незамінний засіб при застуді та грипі.

СПИРТОВА НАСТОЯНКА

Досвідчені травники рекомендують дрібно порізане свіже або сухе листя залити спиртом або горілкою в пропорції 1:10, настояти протягом 10 днів. Приймати настій по 25-30 крапель три рази на день перед їжею. Виліковує аденому простати, запалення сечостатевої сфери, жіночі запальні процеси, запори, спазми судин, виразку шлунка, гастрит, нормалізує та поліпшує всі обмінні процеси в організмі.

НАСТІЙ

30 г свіжих або сухих квіток ехінацеї залити 0,5 л окропу та кип'ятити 10 хвилин у закритому посуді, настоювати у теплому місці 5 годин, процідити. За цей час у настій переходять всі вітаміни, мінеральні солі та біологічно активні речовини, що містяться у квітках.

У настій можна додати цукор, мед, ягідний сік або сироп. Пити по половині склянки три рази на день. Для приготування дуже зручний термос, який можна взяти із собою. Настій збільшує працездатність, знімає втому, підвищує імунітет і опірність різним застудним хворобам, що особливо важливо у зимовий та ранньовесняний час.

ЗЦІЛЮВАЛЬНИЙ САЛАТ

Дрібно порізане листя заливають рослинною олією, додають кріп, петрушку, дрібно нарізані овочі. Виліковує анемію, авітаміноз, поліпшує склад крові, знімає головні болі, підвищує тонус.

ЕХІНАЦЕЯ ПЛЮС МЕД

Здрібнені в борошно всі частини рослини змішуються з медом у пропорції 1:3 і вживаються із чаєм 2-3 рази на день. Препарат особливо ефективний при сильному головному болі, хронічній утомі, авітамінозі, підвищеному тиску, нормалізує сон, відмінно заспокоює нервову систему, при регулярному при-йомі виліковує епілепсію, підвищену збудливість, поліпшує зір, пам'ять, повністю виліковує атеросклероз.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6306 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс