Огіркові маски і лосьони

8 серпня 2012

Купуючи косметику в магазинах, не забувайте про «домашню» косметику, що ніколи вас не підведе. Живильні маски, приготовлені у вигляді натурального соку або кашки, освіжають і очищують шкіру від забруднення. Такі вітамінізовані маски корисні всім.

Дуже корисні маски зі свіжого огірка, вони очищують, тонізують і відбілюють шкіру, а лосьони - добре тонізують, роблять шкіру пружною і чистою, рятують від вугрів. Пропонуємо огіркові рецепти на ваш вибір.

СУХА ШКІРА

• Столову ложку тертого огірка змішайте з такою ж кількістю сметани і нанесіть на обличчя та шию на 15 хвилин. Таку маску бажано робити 2 рази на тиждень.

• Змішайте 3-4 столові ложки натертого огірка з 2 столовими ложками сметани, нанесіть кашку на обличчя та шию. Через 20 хвилин змийте водою.

• Огірок середнього розміру, половину персика або нектарину і невелику морквину змішайте в блендері. Отриману суміш розведіть 2 столовими ложками жирних вершків. Нанесіть маску на обличчя на 10-15 хвилин, змийте теплою водою.

• Натріть огірок середнього розміру. Змішайте отриману масу з ланоліном (1:1) і акуратно нанесіть на обличчя, шию і зону декольте. Через 15-20 хвилин акуратними рухами за масажними лініями зніміть маску за допомогою ватних тампонів, змочених у гарячій воді. Протріть обличчя рожевою водою.

НОРМАЛЬНА ШКІРА

• Невеликий огірок натріть на дрібній тертці. Додайте 1 столову ложку маслинової олії, 1 столову ложку молока і 1 столову ложку нежирного сиру та ретельно перемішайте. Нанесіть отриману пасту на обличчя і змийте через 15 хвилин прохолодною водою.

• 3 столові ложки свіжовижатого огіркового соку змішайте з 1 столовою ложкою мигдальної олії. Нанесіть маслянисту суміш ватним тампоном на обличчя. Через 30 хвилин змийте теплою водою.

• Натріть половину свіжого огірка і половину сирої картоплини. Перемішайте і нанесіть отриману масу на шкіру обличчя, шиї та зони декольте на 15-20 хвилин. Потім змийте прохолодною водою, добре промокніть шкіру махровим рушником і нанесіть на шкіру маслинову або мигдальну олію. Через 20-30 хвилин промокніть серветкою.

ЖИРНА ШКІРА

• Половину огірка середнього розміру натріть і змішайте зі столовою ложкою білка. Якщо суміш вийшла густою, то розбавте її мінеральною водою до консистенції сметани. Нанесіть на шкіру обличчя на 10 хвилин. Потім змийте прохолодною водою.

• 2 столові ложки свіжовижатого огіркового соку змішайте зі збитим яєчним білком, добре розмішайте і нанесіть на шкіру обличчя на 15 хвилин. Потім змийте прохолодною водою.

• Для очищення жирної шкіри обличчя можна спробувати таку суміш: огірковий сік змішайте з горілкою в пропорції 4:1 і акуратно протирайте ним обличчя. Половину огірка середнього розміру натріть на тертці і залийте горілкою (1:2) на 3-4 години. Процідіть, і наполовину розбавте мінеральною водою без газу. Протирайте обличчя ранком і ввечері.

ЗМОРШКУВАТА І ЗІВ’ЯЛА ШКІРА

• 2 столові ложки свіжовижатого огіркового соку і 2 столові ложки рожевої води змішайте зі столовою ложкою жирних вершків. Збийте блендером до консистенції піни. Нанесіть “пінку” на шкіру обличчя на 5-10 хвилин. Потім зніміть суміш серветкою і протріть шкіру ватним тампоном, змоченим у рожевій воді.

• Натріть свіжий огірок на тертці і змішайте столову ложку маси з чайною ложкою меду. Нанесіть на шкіру обличчя на 10 хвилин, потім змийте прохолодною водою.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6594 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс