Літній цистит

18 липня 2012

Таке захворювання як гострий цистит може з'явитися не тільки в холодну пору року, але і влітку, зіпсувавши довгоочікувану відпустку.

Для того щоб сеча зі збудниками хвороби не застоювалася, лікарі рекомендують пити сечогінні трави.
Для того щоб сеча зі збудниками хвороби не застоювалася, лікарі рекомендують пити сечогінні трави.

Влітку ми ведемо більш активний спосіб життя: виїзди на природу, на дачу, купання у водоймах. Все це може привести до розвитку запального процесу в сечовому міхурі.

Напевно, кожній жінці знайомі симптоми циститу - це прискорене (кожні 20-30 хвилин) хворобливе сечовипускання, відчуття печіння при сечовипусканні, біль в області сечового міхура і внизу живота.

ЩО ТАКЕ ЦИСТИТ

Цистит - це запалення стінок сечового міхура. Захворювання може розвинутися внаслідок сильного переохолодження організму, зниження імунітету і при недолікованих захворюваннях сечостатевої системи.

ЧОМУ ЧАСТІШЕ ХВОРІЮТЬ ЖІНКИ

Вся справа в особливостях будови жіночої сечостатевої системи. Сечовипускальний канал у жінок широкий і короткий, що сприяє частому проникненню інфекції в орган безпосередньо із зовнішнього середовища. У літніх жінок виникнення циститу найчастіше буває пов'язано з недостатністю естрогенів (жіночих статевих гормонів).

ЯК ЛІКУЄТЬСЯ ЦИСТИТ

Звичайно ж, лікування циститу має бути комплексним, оскільки захворювання часто приймає хронічний перебіг.

Щоб позбутися від захворювання, показаний прийом протизапальних, антисептичних, сечогінних і спазмолітичних препаратів, які призначить лікар. Хворому необхідний постільний режим, а також дотримання молочно-рослинної дієти, виключення з раціону гострих, пряних страв. Показано рясне пиття до двох літрів на добу.

Не можна забувати і про рецепти народної медицини, які досить ефективні при лікуванні циститу. Для зняття спазмів в якості болезаспокійливого і протизапального засобу рекомендується наступний збір: взяти по 1 частини насіння петрушки і трави чистотілу і 4 частини листа мучниці. Приготувати відвар (1 ч. ложку суміші заварити 2 склянками окропу, настояти), приймати по півсклянки 3-4 рази на день через півтори години після їжі.

Для дезінфекції призначають і такий збір: взяті в рівних пропорціях трава хвоща польового і суцвіття ромашки аптечної (пити гарячий свіжоприготований настій по 3 склянки на день). Як правило, хворобливі відчуття зникають через 2-3 дні.

Хорошим сечогінну та протизапальну дію має відвар листків брусниці, приймати який необхідно по півсклянки тричі на день.

Головне, що хочеться порадити: не запускати захворювання, підійти до лікування циститу комплексно, слідувати призначенням лікаря!

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6478 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс