Вечеря з філе птиці: три швидких способи приготування

5 грудня 2012

Філе грудок птиці - курки та індички - як не можна краще підходить для приготування швидкої вечері. Ця частина тушки, як правило, найніжніша, а значить, швидше всього досягає готовності.

Існує 3 простих способи дуже швидко приготувати смачний обід або вечерю з філе грудок птиці - сотирування, стир-фрай і смаження на сковороді-грилі. Далі поговоримо докладніше про кожний зі способів.

СОТЕ

По суті, це швидке обсмажування на сильному вогні на невеликій кількості олії. Ідеальний посуд для сотирування - сотейник - сковорода з високими прямими бортиками. Але через брак сотейника можна обійтися і звичайною сковородою.

Як готувати?

Перед обсмажуванням насухо промокніть філе паперовими рушниками - це забезпечить утворення гарної хрусткої скоринки. Потім посоліть і приправте спеціями.

Поставте сотейник з 1 ст. л. рослинної олії на вогонь трохи сильніший середнього, добре розігрійте та приступайте до смаження. Першою дна сотейника повинна торкнутися та сторона продукту, що буде лицьовою при подачі страви. Обсмажуйте грудки 5 хвилин з одного боку, потім переверніть і смажте приблизно стільки ж з іншого. Перекладіть готове філе на тарілку та гарніруйте свіжими або маринованими овочами.

Перед обсмажуванням філе можна нафарширувати - наприклад, натертим сиром, помідорами або нарубаними травами.

СТИР-ФРАЙ

Класичний посуд для готування цим способом - сковорода вок. Продукти для стир-фрая нарізуються дрібними шматками - найчастіше смужками або соломкою - і швидко обсмажуються у невеликій кількості розпеченої олії.

Для готування за технологією стир-фрай, крім птиці та ніжного м'яса, підходять м'які овочі - наприклад, солодкий перець, зелена квасоля, брокколі, гриби, стрілки зеленої цибулі. Всі інгредієнти варто підготувати заздалегідь, оскільки на обсмажування кожного компонента йде мало часу, і ви не встигнете нарізати продукти у процесі готування.

Як готувати?

Нагрійте вок з 1/2 ст. л. рослинної олії на вогні трохи сильнішим середнього. Покладіть нарізане смужками філе - шматочків повинно бути стільки, щоб їм було вільно, інакше м'ясо буде тушкуватися, а не смажитися. Смажте, помішуючи, пару хвилин, до утворення легкої золотавої скоринки.

Перекладіть на тарілку і повторіть з філе, що залишилося.

Далі покладіть у вок обрані спеції та смажте близько 30 секунд, щоб вони встигли розкрити свій аромат. Додавайте нарізані овочі в порядку убування часу готування та смажте, безупинно помішуючи, близько 3-4 хвилин. Поверніть у вок обсмажене філе, додайте за смаком соєвий соус, рисовий або яблучний оцет, а також цукор або апельсиновий сік. Смажте, помішуючи, ще одну хвилину - і відразу подавайте.

СКОВОРОДА-ГРИЛЬ

Сковорода-гриль дозволяє готувати практично без жиру. Олією змазується не сама сковорода, а продукт, що буде на ній готуватися.

Як готувати?

Змажте грудки або тонкі котлети рослинною олією, посоліть та поперчіть за смаком. Сковороду розігрійте на сильному вогні так, щоб вона почала злегка димітися. Укладіть на неї грудки на відстані як мінімум 2 см одну від одної і обсмажуйте 5-6 хвилин. Потім переверніть і смажте ще близько 5 хвилин. Для перевірки на готовність проткніть грудки ножем у найбільш товстій частині: якщо з проколу витікає прозорий сік - філе готове.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9358 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс