Шоколадні цукерки. Як уникнути розчарування

23 серпня 2012

 

Шоколадні цукерки - всенародно улюблені ласощі, що супроводжують не тільки свята, але і будні. На відміну від плитки шоколаду, шоколадні цукерки є не тільки універсальним подарунком на всі випадки життя, але і незмінним атрибутом сімейного чаювання.

Розмаїтість асортиментів шоколадних цукерок вражає уяву. Поряд з відомою продукцією шанованих виробників, нам пропонується безліч новинок. Сьогодні зорієнтуватися у виборі коробки шоколадних цукерок у якості подарунку або вагових виробів для домашнього чаювання досить складно. Щоб уникнути непотрібних розчарувань, при покупці шоколадних цукерок необхідно звернути увагу на кілька важливих моментів.

СТРОК ПРИДАТНОСТІ ШОКОЛАДНИХ ЦУКЕРОК

Шоколадні цукерки не є продуктом тривалого зберігання, про що споживачі часто забувають. При виборі шоколадних цукерок обов'язково зверніть увагу на термін придатності продукту, зазначений виробником. Глазуровані шоколадною глазур'ю загорнені цукерки зберігаються 4 місяці, цукерки Асорті - 2 місяці, інші види шоколадних цукерок - 1-2 місяці.

УМОВИ ЗБЕРІГАННЯ ШОКОЛАДНИХ ЦУКЕРОК

Шоколадні цукерки вимагають дбайливого відношення та особливих умов зберігання, інакше вони можуть зіпсуватися і до закінчення терміну придатності. Оптимальна температура, при якій продукт зберігає свої якості +18 градусів. Різкі перепади температури та підвищена вологість - головні вороги шоколадних цукерок. При перепадах температури цукерки здобувають білуватий наліт ще до закінчення терміну придатності. Також вони легко поглинають сторонні запахи, тому їх необхідно зберігати окремо від інших продуктів харчування, щоб вони не втратили свого аромату.

СКЛАД ШОКОЛАДНИХ ЦУКЕРОК

До складу справжніх шоколадних цукерок обов'язково повинні входити какао-продукти: какао-терте або какао-порошок і масло какао. Головний показник якості - наявність какао масла, найдорожчого інгредієнта справжнього шоколаду, що найчастіше заміняється іншими рослинними жирами - пальмовим маслом, кокосовим маслом і т.д. Температура плавлення масла какао +32 градуса, тому цукерки з якісного шоколаду тануть у роті. Якщо для виробництва цукерок використовували інші рослинні жири, цукерки доводиться гризти. Матова поверхня цукерок свідчить про наявність сої у складі шоколадної глазурі.

КРИТЕРІЇ ЯКОСТІ

Якісні цукерки з натурального шоколаду повинні мати гладку, блискучу, рівну поверхню, без розводів і напливів. Аромат шоколаду повинен бути яскраво вираженим, переважати над ароматом начинки. Присутність сторонніх запахів не допускається. Шоколад, що входить у виріб, повинен бути добре здрібненим. Смак шоколаду не повинен мати присмаків ароматизаторів.

Начинка шоколадних цукерок повинна бути однорідною, без випадання кристалів цукру, що свідчить про порушення технології виробництва продукту.

На упаковці повинна бути наступна інформація: товарний знак і найменування підприємства-виробника, його місцезнаходження; найменування цукерок; маса нетто; дата вироблення; термін зберігання; інформація про харчову та енергетичну цінність; позначення стандарту, за яким зроблений продукт.

МОЖЛИВІ ДЕФЕКТИ

Білуватий наліт - цукрове та жирове посивіння, виникає через недотримання умов зберігання - підвищену вологості та перепади температур. Зволоження поверхні, відсутність глянцю, прогірклий смак також виникають у результаті неправильного зберігання.

Щоб бути впевненим при виборі шоколадних цукерок у подарунковій упаковці, придбайте першу коробку для себе. Таким чином, ви не тільки переконаєтеся у якості передбачуваного презенту, але і потішите себе та своїх близьких відмінними шоколадними ласощами.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 12546 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Куточок споживача»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс