Правильний розмір джинсів

5 липня 2012

Якщо ви вирішили купити собі джинси і вже визначилися з фірмою-виробником, якістю, фасоном та іншими характеристиками, то дуже важливо знати, як же вони повинні «поводитися» при примірці, щоб потім не розчаруватися і почувати себе в них комфортно.

На відміну від звичайних штанів, джинси не повинні облягати фігуру вільно. Навпроти, якщо Ви при примірці з легкістю застібаєте на собі джинси, то покладіть їх на місце - це не Ваш розмір. Візьміть на розмір поменше, і якщо знову застібнете без особливих зусиль, то потрібно взяти ще менші.

Ви починаєте нервувати, тому що з зусиллям можете застібнути на собі ці джинси, причому тільки за умови, що ви максимально увібрали в себе живіт і видихнули. А коли спробували вдихнути або, тим більше, сісти, то зрозуміли, що зробити це стало дуже непросто.

Але можете себе поздоровити: як не дивно, але це саме ваш розмір. Дискомфорт Ви будете відчувати дуже недовго, всього кілька годин носіння. А потім джинси, виготовлені з якісного матеріалу (найкраще бавовна діагонального виробітку) розтягнуться, і штани прекрасно ляжуть по фігурі. До речі, розтягнеться тканина тільки поперек, тобто довжина колош залишиться незмінною.

Варто пам'ятати, що вже через місяць носіння джинси зазвичай розтягуються на цілий розмір.

А ось вільні і, здавалося б, зручні на перший погляд джинси через той же самий місяць почнуть просто сповзати і доведеться передати їх у спадщину більш великогабаритній подрузі.

Так що не звертайте увагу на незручності, які можуть вам доставити штани на початковому етапі носіння. Адже краса вимагає жертв, до речі кажучи, у цьому випадку дуже невеликих.

До речі, перш ніж відправитися в примірювальну, Вам доведеться зіткнутися з проблемою вибору потрібного розміру.

Проблема полягає в тому, що у різних країнах і у різних фірм-виробників може виявитися своя система позначення розмірів.

Звичайно ж, у фірмовому магазині вас обов'язково проконсультують і допоможуть знайти потрібний розмір, але щоб зайвий раз не витрачати свій дорогоцінний час і не менш цінний час продавця-консультанта, корисно знати позначення свого розміру при різних кодуваннях.

Найпоширеніша система позначення розмірів джинсів - європейська. На ярличку зазначені два параметри - обхват талії (W - скорочення від waist) і довжина колоші (L, або long). Тому європейський розмір зазвичай виглядає як дві двозначні цифри, що розташовані поруч.

Для того щоб перевести європейський розмір у наш, необхідно до зазначеної на етикетці цифри додати 16. Припустимо, перед вами модель джинсів, на якій позначений розмір W 30, додаємо до числового показника 16 і одержуємо 46 - це і є звичний нам розмір.

Якщо ж говорити про довжину джинсів, то вона також у більшості випадків вимірюється в дюймах, і значення L на дорослих моделях можуть коливатися від 28 до 36. Наприклад, мінімальне значення L 28 відповідає зросту у 157-160 см, а максимальне L 36 - 190 см.

Сьогодні модно, щоб колоші джинсів трохи прикривали взуття. Але не варто купувати джинси з запасом у довжині в надії на те, що «якщо що» ви завжди зможете вкоротити. Якщо їх підрізати, то псується тканина і порушується естетика. У крайньому випадку, можна їх підкотити, але тільки якщо вони м'які.

Наприклад, зріст жіночих джинсів позначається буквами:

S (Small)- до 76 см;

M (Medium) - до 81 см;

L (Long) - до 86 см;

XL (Extra Long) - до 91 см.

Як вимірюється зріст, див. на малюнку ліворуч.

У деяких моделей буває зріст P (Petit) (малюсінький) - до 71 см.

Існують характеристики, що позначуються на етикетці, за якими можна відразу визначити, що за екземпляр перед вами. Наприклад, напис «Shrink-to-fit» означає, що після прання джинси дають значну усадку. Якщо джинс якісний, то джинси, набудуть первісного вигляду через деякий час після того, як ви їх надягнете.

«Slim» - такий фасон джинсів екстримально обтягує власника. Має відмінний вигляд на стрункій фігурі.

«Superslim» - у такий фасон, що називається, «без мила не влізеш». Обтягує до крайнього ступеня.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9014 Подобається: 2 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Куточок споживача»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс