Готуємо гарячу грядку під огірки

17 жовтня 2012

У таких грядках розсада огірків розвивається швидше, на ній не ростуть бур'яни, довше зберігається волога, та й від гризунів вона рятує дуже надійно.

Полив виконується посередині целофану - рівномірно та без вимоїн.
Полив виконується посередині целофану - рівномірно та без вимоїн.

Для початку восени видаляють на 40 см ґрунт із грядки, потім яму, що утворилася, заповнюють скошеною травою або будь-якою іншою органікою з городу і залишають до весни.

Навесні вирита яма вся заповнюється поталою водою. Збирають старе листя, траву і т.д., кладуть все це в яму, після чого засипають вилученим восени ґрунтом, у який додають доломітове борошно, засоби від шкідників - палі, дротянки. Накривають целофаном. Грядка повинна стати на 20 см вищою.

Для запобігання подальшого проникнення шкідників огороджують грядку шифером з розрахунку 30 см у землі та 20 см на поверхні. Коли настає час для посадки огірків, вирізують круглі отвори в целофані та саджають огірки, потім ставлять дуги і накривають ультрасилом.

Дуже зручно поливати. Не треба лити під кожний кущ, полив виконується посередині целофану та розтікається рівномірно по всіх лунках, не утворюючи вимоїн.

Такий спосіб посадки під плівку підійде для спекотного клімату. Перевага даної технології полягає у збереженні вологи під плівкою та недопущенні проростання бур'янів. Але немає необхідності робити саме гарячу грядку, можна просто накрити плівкою. На відміну від чорного матеріалу плівка не притягує сонячне світло, а, навпаки, утворює дзеркальне відбиття.

ПОМІДОРИ З ВІДРА

Є ще один цікавий варіант вирощування овочів - у відрах. Беремо старе відро, фарбуємо його в зелений колір або будь-який інший, котрий більше вам по душі, робимо у днищі не менше 6 отворів, посередині ставимо кілочок діаметром 1 см і довжиною 60 см. Засипаємо дренаж, а після нього - ґрунт, змішаний з гелієм. Висаджуємо помідори, огірки або квіти - що вам більше подобається.

Посадка таким чином прикрасить будь-який куточок вашої ділянки, зробить її більш затишною і привабливою. Великий плюс до цього - вашій рослині не страшні ніякі шкідники та гризуни. Мінус в одному – необхідно поливати щодня. Якщо необхідно виїхати на кілька днів, то відра доведеться прикопати землею і рясно полити або поставити в таз із водою, бажано в тінь.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7698 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс