Як уникнути осінньої депресії

17 жовтня 2012

Впоратися з депресією, у тому числі і сезонною, не складно, якщо дотримуватися режиму раціонального харчування, відпочивати на свіжому повітрі і висиплятися. 

Про це розповіли фахівці - лікар-психіатр і лікар-психолог, доктор медичних наук Олена Хаустова та клінічний імунолог, кандидат медичних наук Віктор Літус.

«Людина реагує на зміну пір року деяким зниженням життєвого тонусу та уповільненням обмінних процесів. Це адаптивна реакція на зміну інсоляції, зміну геомагнітного поля Землі. Тому назвати це захворюванням не можна», - сказала Олена Хаустова.

Є люди більше та менш метеочутливі. Але говорити про депресії, як про щось, що наближається до психічного розладу, можна лише тоді, коли зниження настрою, нездатність одержати задоволення від того, від чого людина одержувала задоволення раніше, тривають не менше двох тижнів.

«Такий тривалий період - це, звісно ж, привід для того, щоб звернутися, як максимум - до психіатра і, як мінімум, - до психолога», - сказала вона.

У свою чергу, імунолог Віктор Літус порадив «не засмучуватися», щоб не занедужати. За його словами, для кращої роботи імунної системи протягом дня необхідно з'їдати 15-30 продуктів з достатньою кількістю мікроелементів і вітамінів (переважніше вживати не солодку, а кислу та гірку їжу). Причому, харчуватися краще дробно і обов'язково із задоволенням.

Необхідні також прогулянки на свіжому повітрі, фізичні вправи та здоровий сон. Якщо ж людина спить менше шести з половиною годин більше трьох діб на тиждень - це вже вважається порушенням сну, підкреслив він.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6074 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс