Готуємо гарбузовий тарт

5 грудня 2012

Для основи: 250 г борошна, 125 г вершкового масла, 50 г цукрової пудри, 1 яйце, 1 ч. л. цедри лимона.

Для начинки: 500 г гарбуза, 500 мл жирного молока, 200 г коричневого цукру, 2 яйця, 1 пакетик ванільного цукру, 1 ч. л. цедри лимона.

Для готування основи тарта просіваємо борошно, додаємо до нього м'яке вершкове масло, яйце, цукрову пудру та цедру лимона. Замішуємо з даних інгредієнтів тісто та відправляємо його на 30 хвилин у холодильник.

Через 30 хвилин дістаємо тісто. Розподіляємо його рівномірно по дну та з боків форми для запікання, виделкою проколюємо корж. Відправляємо тісто у формі в морозилку на 15 хвилин.

Дістаємо корж із морозилки, застеляємо його пергаментним папером і висипаємо на нього будь-яку крупу. Крупа буде гнітом для нашого коржа, він буде рівним і не запузириться під час випічки. Випікаємо під гнітом тісто 10 хвилин. Після прибираємо папір для випічки разом з крупою і випікаємо ще 10 хвилин.

Гарбуз нарізаємо середніми шматочками. Заливаємо молоком, додаємо цукор, ванільний цукор і варимо близько 30 хвилин до повного приготування гарбуза.

Коли гарбуз буде готовий, додаємо до нього цедру лимона і чекаємо поки наша молочна маса повністю охолоне. Остиглу масу збиваємо блендером і з'єднуємо зі збитими яйцями.

На готовий корж виливаємо гарбузову начинку і випікаємо 30-40 хвилин до готовності гарбуза.

Випікаємо гарбузовий тарт, поки начинка не схопиться по краях і буде тремтіти тільки в центрі. Остиглий тарт розрізаємо та подаємо до столу.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7931 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс