Шоколадний торт з вершково-сирним кремом і шаром вишневого желе

24 жовтня 2012

Для бісквіта: яйця - 6 шт., цукор - 170 г, какао - 50 г, борошно - 140 г, розпушувач - 1 ч. л., ванілін - 1 пакетик.

Для вишневого желе: вишня - 600 г, сік від вишні - 200 мл, вишневий сік - 250 мл, цукор - 80 г, желатин листовий - 5 шт. (12 г), вишневий ароматизатор (порошок) - 5 г.
Для сирного крему: м’який сир - 600 г, цукор - 150 г, ванільний цукор - 2 шт., вершки 35% - 200 мл, желатин листовий - 5 шт., вода - 5 ст. л.
Для шоколадної глазурі: вершки 35% - 200 мл, шоколад темний - 150 г, какао порошок - 2 ст. л., вершкове масло - 40 г.

Насамперед потрібно приготувати прошарок з вишневим желе. Вишню (без кісточок) розморозити, злити сік, що утворився, в окремий посуд. Вишню покласти в друшляк, обдати окропом.

У сотейнику з'єднати сік від розмороженої вишні, вишневий сік (загальна кількість рідини 450 мл), цукор, вишневий ароматизатор. Варити, постійно помішуючи, до розчинення цукру, довести до кипіння (не кип'ятити), прибрати з вогню. Відразу відокремити 200 мл сиропу - він знадобиться для просочення коржів.

Листовий желатин замочити у холодній воді на п'ять хвилин. Потім, віджати желатин від води і додати у сотейник із соком (сік повинен бути не гарячим, дати йому трохи охолонути, приблизно 80°С), і розмішати дерев'яною виделкою до розчинення желатину.

У сік з желатином покласти вишню, розмішати.

Рознімну форму d=26 см. викласти харчовою плівкою у три шари, вилити туди вишневий сік разом з вишнею, і прибрати в холодильник до застигання, мінімум на 4 години (краще - на ніч).

Приступаємо до готування бісквіта. Жовтки відокремити від білків. Збити білки до збільшення об'єму у три рази, збиваємо не менше 5 хвилин. Не перестаючи збивати вводимо цукор, і теж збиваємо близько 5 хвилин. Потім вводимо жовтки по одному.

В окремій чашці розмішати борошно, какао, ванілін, розпушувач для тіста.

Увести борошняну суміш у збиті яйця, і обережно перемішати лопаточкою знизу нагору методом складання.

Вилити бісквітну масу у змазану маслом і присипану борошном форму (d=26 см), застеливши дно пекарським папером (пристукнути акуратно формою об стіл і крутонути пару разів навколо своєї осі для того, щоб середина бісквіта не здувалася й поверхня випічки була рівною) і випікати у нагрітій духовці при 175°С 30-35 хвилин.

Готовому бісквіту дати охолонути у формі хвилин десять, звільнити від форми, дати повністю охолонути і розрізати на три коржі.

Далі готуємо крем. Змішати вершковий м’який сир із цукром, до розчинення цукру, додати ванільний цукор. Окремо збити вершки.

Замочити листовий желатин у холодній воді. В окремій чашці нагріти 5 ст. л. води. Замочений желатин віджати від холодної води, ввести у чашку з нагрітою теплою (не гарячою!) водою і розмішати до розчинення.

У розчинений желатин додати пару столових ложок сирної маси, розмішати вінчиком, і ввести у чашку з кремом.

Акуратно підмішати збиті вершки до крему, що почав застигати.

Все! Всі складові готові, починаємо збирати торт.

Покласти на тарілку (тортницю) перший корж, просочити його сиропом. Змазати кремом.

Покласти другий корж, просочити сиропом, викласти на нього застигле вишневе желе, і зверху желе змазати кремом.

Третій корж із боку розрізу теж просочити сиропом, викласти на другий корж із желе та кремом. Покрити третій корж зверху кремом, і залити остиглою шоколадною глазур'ю.

Для приготування шоколадної глазурі, розігріти в сотейнику вершки, покласти поламаний шоколад, дати йому розтанути, помішувати дерев'яною лопаткою. Додати какао, вершкове масло, і постійно помішуючи довести до однорідної гладкої маси, не доводити до кипіння.

Прибираємо торт у холодильник, мінімум на 4 години.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7564 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс