Яловичина в темному пиві

26 вересня 2012

1 кг яловичих порібнин або грудинки, 1 скл. квасолі, 0,5 л темного пива, рослинна олія, 2 зубочки часнику, 1 велика цибулина, 1 черешок селери, 2 лаврових листочка, борошно, 1/2 ч. л. меленого коріандру, 1 ч. л. солодкої паприки, чорний перець, сіль, зелень для прикраси.

Сушену квасолю на ніч залийте водою. Подрібніть часник, дрібно наріжте цибулю і селеру. Черешкову селеру можна замінити кореневою, або морквиною.

Яловичину наріжте досить крупно. Приправте її коріандром, паприкою, чорним перцем і сіллю, а потім обваляйте в борошні. Стряхнувши його надлишки, у кілька заходів обсмажте м'ясо з усіх боків на рослинній олії до появи золотавої скоринки. Обсмажене м'ясо відкладіть убік.

Якщо у вас є гусятниця, щоб тушкувати в ній яловичину, м'ясо обсмажте безпосередньо в ній. Якщо ви готуєте цю страву в керамічному горщику, то для обсмаження доведеться використовувати сковороду.

При необхідності підлийте в гусятницю або на сковороду ще трохи рослинної олії, і обсмажте у ній овочі, постійно помішуючи. Через хвилину влийте пиво, доведіть його до кипіння і пошкребіть дно, щоб звільнити ароматні шматочки м'яса, що пристали до нього під час смаження. Додайте яловичину і квасолю, розрівняйте, додайте пару лаврових листочків, накрийте кришкою і приберіть у духовку, розігріту до 150 градусів. Забудьте про м'ясо години на чотири, потім дістаньте з духовки, розкладіть по тарілках і прикрасьте дрібно нарізаною зеленою цибулею або іншою зеленню.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5238 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс