Топ-5 сметанних соусів

12 вересня 2012

Людям подобається те, що не завжди є корисним. І серед цих смачних шкідливостей - майонез. Але замінити його зовсім не проблема, якщо ви знаєте кілька рецептів сметанних соусів. Пропонуємо 5 простих і смачних рецептів сметанного соусу.

СМЕТАННИЙ СОУС ІЗ ЦИБУЛЕЮ І ТОМАТОМ

300 г сметани, 1 голівка цибулі, 2 помідори, сіль, 1 ст. л. вершкового масла.

Цибулю почистіть, наріжте і обсмажте, додайте сметану, перемішайте та протушкуйте соус 5-7 хвилин. Потім окремо подрібніть, очистивши від шкірки і протушкувавши хвилин 10 помідори, до утворення томатної пасти.

Покладіть томати в соус, присоліть та доведіть до кипіння, постійно помішуючи. У завершенні заправте соус вершковим маслом. Подавайте цей соус до котлет і м'яса, використовуйте для запікання риби або м'яса в духовці.

СМЕТАННИЙ СОУС ІЗ КРОПОМ

100 г сметани, 1 ч. л. сухого базиліку або майорану, пучок свіжого кропу, перець і сіль.

Змішайте у глибокій тарілці сметану зі здрібненим кропом, додайте сіль, перець і базилік. Всі інгредієнти соусу ретельно перемішайте і подавайте до страв з овочів, риби та м'яса.

СМЕТАННИЙ СОУС ІЗ ЯЙЦЕМ І ЦИБУЛЕЮ

1 варене яйце, невеликий пучок зеленої цибулі, 200 г сметани, кріп, сіль, перець.

Змішайте у глибокій тарілці сметану зі здрібненою цибулею і яйцем, додайте сіль, перець. Можна додати невелику кількість здрібненого свіжого кропу. Соус ретельно перемішайте і подавайте до салатів, риби та м'ясу.

СОУС СМЕТАННИЙ ІЗ ЧАСНИКОМ

100 г сметани, 3 зубочки часнику, 1 ч. л. сухого базиліку, перець і сіль.

Змішайте у глибокій тарілці сметану зі здрібненим або роздавленим часником, додайте сіль, перець і базилік. Всі інгредієнти соусу ретельно перемішайте і подавайте до страв з овочів і м'яса.

СОУС СМЕТАННИЙ З ТОМАТОМ І ПАПРИКОЮ

200 г сметани, 200 мл м'ясного бульйону, 2 ст. л. масла вершкового, 2 ст. л. борошна, 10 г солодкої паприки, щіпка солі і перцю, томатна паста.

Розтопіть на сковороді вершкове масло, потім додайте туди борошно та обсмажте його 5 хвилин. Потім тонкою цівкою влийте м'ясний бульйон, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Після цього додайте сметану і томатну пасту, перемішайте. Соус протушкуйте на маленькому вогні 5 хвилин, додайте паприку, перець і сіль. Подавайте цей соус до м'яса чи биточків, або до гарячого м'ясного салату.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 10202 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс