Карасі в сметані

5 вересня 2012

1 кг невеликих карасів, 1 цибулина, сік 1/2 лимона, рослинна олія, 1 скл. сметани, 1/2 скл. вершків 22%, сіль, чорний перець.

Карасів для цієї страви краще брати не дуже великих - розміром з долоньку і неодмінно найсвіжіших. Їх варто почистити, попатрати, видалити зябра та вимити.

Надсічіть кожну рибу з обох боків ромбиком з відстанню між насічками приблизно 0,5 см, збризкайте лимонним соком і відкладіть убік.

Хвилин через двадцять обітріть кожну рибу серветкою і приправте сіллю та перцем. Влийте у сковороду рослинну олію так, щоб її глибина була приблизно 0,5 см, як треба розігрійте, обсмажте спочатку нарізану кільцями цибулю, а потім - карасів, по три хвилини з кожного боку (до золотавої скоринки).

Укладіть карасів із цибулею у форму для запікання, розмішайте вершки зі сметаною до однорідності і залийте цією сумішшю вміст форми. Випікайте у духовці, розігрітій до 180°С, протягом 20-30 хвилин, доти, поки сметана як треба не зарум'яниться. Подавайте карасів, посипавши їх здрібненим кропом.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5496 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс