Серпнева випічка

15 серпня 2012

Кінець літа-початок осені  - час, коли овочів і фруктів особливо багато. Вони всі стиглі, свіжі і завдяки цьому корисні та ситні. Крім того, що можна насолоджуватися овочевими та фруктовими салатами, ви можете побалувати себе і своїх близьких смачною випічкою із плодів, які нам дарує серпень.

«СЛИВОВА КЛАСИКА»

200 г щільних соковитих слив, 100 г вершкового масла, 0,5 склянки цукру, 2 яйця, ванілін, 1,5 ч. л. розпушувача, 0,5 склянки борошна

Збити міксером м'яке вершкове масло, яйця, цукор, всипати борошно, розпушувач, ванілін і перемішати. Викласти тісто на покриту пергаментом форму. Зверху укласти четвертинки слив. Поставити пиріг у розігріту до 220 градусів духовку, випікати близько 45 хвилин.

«ДІЄТИЧНИЙ ЯБЛУЧНИЙ»

6 великих яблук, 450 мл знежиреного питного йогурту, 4 ст. л. вівсяних пластівців, 4 ст. л. манки, 1 яйце, розпушувач, ванілін

Змішати всі інгредієнти, крім яблук, і залишити тісто на годину, щоб вівсяні пластівці набрякли. Очищені від шкірки яблука порізати кубиками і викласти на змазану маслом форму. Залити тістом яблука та випікати 40 хвилин при температурі 170 градусів.

ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ З АПЕЛЬСИНОВИМ СИРОПОМ

10-12 ст. л. борошна, 1 ст. л. розпушувача, 4 яйця, 0,5 ч. л. солі, 7 ст. л. цукру, 2 середніх кисло-солодких яблука, 7 ст. л. свіжовижатого апельсинового соку, 5 ст. л. рослинної рафінованої олії, ванільний цукор або ваніль;

для сиропу: 1,5 склянки свіжовижатого апельсинового соку, 7 ст. л. цукру.

Приготувати тісто. Збити разом міксером яйця, рослинну олію, цукор, апельсиновий сік. Додати борошно, розпушувач і сіль, перемішати до однорідності. Тісто повинне нагадувати за консистенцією густу сметану. Вилити тісто у змазану олією форму для випікання діаметром 24-26 см.

Яблука почистити від шкірочки, розрізати на четвертинки, видалити насінну коробочку, порізати на часточки товщиною 2-3 мм і акуратно викласти поверх тіста.

Випікати у духовці при 200-220°С, поки верх десерту не підрум'яниться. Поки печеться пиріг, приготувати сироп, перемішавши апельсиновий сік із цукром, додавши ваніль, потім довівши суміш до кипіння і проваривши протягом 5 хвилин.

Готовий пиріг вийняти з духовки, лопаточкою відокремити тісто від форми, але залишивши при цьому десерт у формі. Гарячий пиріг залити сиропом, дати охолонути.

«ТОМАТНИЙ ЗАКУСОЧНИЙ»

2 яйця, 200 г борошна, сіль, перець за смаком, 125 г вершкового масла, 2 цибулини, свіжий базилік, свіжа м'ята, 0,5 кг свіжих помідорів,100 г твердого сиру, холодна вода.

Білок одного яйця відокремити від жовтка і поставити в холодильник. Змішати жовток, масло, борошно, сіль, воду та вимісити тісто. Розподілити тісто по дну і краям форми, поставити в холодильник на 30 хвилин, після цього випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Дрібно порізати цибулю, натерти на тертці сир і відокремити листочки трав від стебел. Помідори порізати кільцями або напівкільцями. На отриману основу викласти шарами сир, цибулю, томати, трави. Випікати 1 годину.

«ВИНОГРАДНА ЛОЗА»

2 яйця, 135 г цукру, 90 г вершкового масла, 50 мл маслинової олії, 75 мл молока, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру, цедра одного лимона і одного апельсина, 250-300 г винограду без кісточок

Збити яйця із цукром, поки маса не стане пишною і не збільшиться у три рази. Увести м'яке вершкове масло, маслинову олію, молоко. Просіяти борошно з розпушувачем, покласти цедру, ванілін, замісити рідке тісто. Покласти виноград, ще раз добре перемісити, викласти у форму і випікати при 180 градусах 40 хвилин.

«ГРУШЕНЬКА-ДУШЕНЬКА»

1 склянка борошна, 6 груш, 70 г маргарину, 3 яйця, 1/3 склянки цукру, розпушувач, 2 пакетики ванільного цукру, 1 ст. л. панірувальних сухарів

Цукор розтерти з яйцем до одержання однорідної маси, увести просіяне борошно і розпушувач. Маргарин розрізати шматочками і викласти в посипану сухарями форму. Зверху ложкою викласти тісто. Очищені груші розрізати на часточки і викласти поверх тіста, злегка притоплюючи їх. Зверху посипати ванільним цукром і випікати при 170 градусах 25 хвилин.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6031 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс