Запечені баклажани із сиром

8 серпня 2012

1 середній баклажан, 1 кулька бринзи (або моцарели), 50 г твердого сиру, 5-6 середніх помідорів, 1 зубочок часнику, кілька гілочок базиліку, маслинова олія, борошно, сіль, чорний перець.

Баклажан наріжте не занадто товстими (близько 0,5 см) кружками, злегка присоліть та укладіть в друшляк десь на півгодини: за цей час, як говорять, з них вийдуть зайво гіркі соки. Також тонко наріжте бринзу і натріть сир. Почистіть помідори від шкірочки і наріжте невеликими шматочками.

Обсмажте здрібнені часник і стебло базиліку в невеликій кількості маслинової олії, додайте нарізані помідори та листя базиліку, приправте сіллю та перцем і тушкуйте на середньому вогні хвилин 10-15 доти, поки соус не загустіє. Зніміть його з вогню і протріть через сито або подрібніть у блендері.

Промийте баклажани, швидко обсушіть, обваляйте в борошні і злегка обсмажте на маслиновій олії. Обсмажені баклажани перекладіть на серветки, щоб всотати надлишки олії.

Усе готово до того, щоб збирати нашу “вежу”: візьміть форму для запікання (найкраще скляну або керамічну), покладіть на дно ложку томатного соусу, водрузіть зверху часточку баклажана, зверху укладіть скибочку бринзи і посипте сиром. Наступний “поверх” - томатний соус, баклажан, сир, і так доти, поки не побудуєте стільки веж, скільки їдоків плануєте ощасливити цією смачною стравою.

Запікайте баклажани в духовці, розігрітій до 220 градусів, доти, поки сир зверху не розплавиться у золотаву скоринку (на це піде хвилин 15-20), і негайно подавайте до столу.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6910 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс