Спагетті в стилі карбонара

8 серпня 2012

200 г спагетті, 1 велике куряче яйце, 2 курячих жовтки, 50 г твердого сиру, 100 г бекону, 1 зубочок часнику, маслинова олія.

Розбийте в миску свіже куряче яйце, додайте до нього ще два жовтки, приправте сіллю і чорним перцем і злегка збийте. Натріть сир на дрібній тертці, додайте в миску і розмішайте до однорідності. Некрупно наріжте бекон і обсмажте на невеликій кількості маслинової олії, потім перекладіть на паперовий рушник, злийте надлишки жиру і додайте на сковороду здрібнений часник. Обсмажте часник протягом двох-трьох хвилин на мінімальному вогні, не допускаючи зміни кольору, і зніміть сковороду з вогню.

Відваріть спагетті до стану аль денте відповідно до інструкції на упаковці. Хлюпніть 2-3 столові ложки води, у якій варилася паста, на сковороду, потім злийте іншу воду і додайте саму пасту та обсмажений бекон. Влийте яйця із сиром і енергійно розмішуйте їх з пастою протягом хвилини, щоб отримати гладкий соус. Розкладіть пасту по тарілках, прикрасьте невеликою кількістю тертого сиру, і негайно подавайте.

Традиційний рецепт карбонари припускає використання гуанчиале - продукту із в’ялених свинячих щік, котрий у нас важко знайти. Роздобути панчетту - жирну грудинку зі свині беконної породи, в’ялену в солі, спеціях і травах - трохи простіше. Простіше всього замість неї використовувати бекон.

Також в оригінальному рецепті використовують сир пекорино романо - варений пресований сир з овечого молока. Його можна замінити пармезаном або будь-яким іншим твердим сиром.

Нарешті, паста. Найчастіше карбонару готують саме зі спагетті, але при бажанні можна замінити їх іншою довгою пастою.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5252 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс