Торт «Прага»

1 серпня 2012

Для бісквіта: цукор - 1 скл., сметана - 200 г, горілка - 0,5 скл., борошно - 2 скл., какао-порошок - 4 ст. л., розпушувач - 1 ч. л., згущене молоко з цукром - 100 г, яйце - 2 шт.

Для глазурі: шоколад - 200 г.
Для крему: масло вершкове - 150 г, какао-порошок - 2 ч. л., згущене молоко з цукром - 100 г.

Відокремити білки від жовтків. Білки збити міксером (2 хв.). Додати цукор, згущене молоко, сметану і збивати ще 3 хвилини. Окремо збити жовтки до білого кольору. Борошно разом з какао просіяти в велику миску. Дуже акуратно з'єднати білкову масу зі збитими жовтками і борошном. Перемішати легкими рухами знизу нагору.

Духовку розігріти до 200°С. Форму для випічки* діаметром 25 см змазати маслом. Вилити в неї тісто, поставити в духовку і випікати 1 годину.

* Якщо ви використовуєте нероз'ємну форму, то, змазавши дно і стінки маслом, злегка присипте їх манною крупою. Так буде легше витягти готовий бісквіт.

Поки випікається бісквіт, приготувати крем. Збити міксером розм'якшене вершкове масло з какао до стану однорідної маси (1 хв.). Влити згущене молоко і збивати ще 2 хв. Якщо крем, на ваш погляд, недостатньо солодкий, додайте в нього цукрову пудру або цукровий сироп за смаком.

Вийняти готовий бісквіт з духовки. Поставити форму на вологий рушник, зверху накрити сухим. Дати охолонути. Остиглий бісквіт дістати з форми і розрізати на 3 однакові за товщиною коржі. Просочити коржі горілкою.

Два коржі промастити зверху кремом. Скласти їх один на одного і накрити третім коржем. Верхній корж промащувати не треба.

Шоколад наламати маленькими шматочками, скласти у вогнетривкий посуд і поставити на каструлю з киплячою водою. Коли шоколад розтопиться, обмазати ним поверхню та боки торта. Поставити торт у холодильник мінімум на 3 години.

Посуд із залишками розтопленого шоколаду також поставити в холодильник. Коли шоколад застигне, зіскребти його невеликим ножем. Прикрасити торт шоколадною стружкою.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5895 Подобається: 2 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс