Оформлення вікна на кухні: охайно та красиво

30 січня 2013

Декор вікна займає важливе місце в будь-якому інтер'єрі, особливо - в інтер'єрі кухні. Цю кімнату намагаються зробити найбільш затишною і «домашньою», а тому в оформлення вікна на кухні господарка зазвичай вкладає чимало любові та фантазії: отут і гарні фіранки, і горщики із квітами, і різноманітні аксесуари... Як оформити вікно на кухні, щоб воно вигідно доповнювало інтер'єр, а декоративність вдало сполучалася з функціональністю?

Насамперед, не варто забувати, що кухня - приміщення «робоче»: процес готування їжі неминуче супроводжується випарами, бризами олії та жиру, а іноді і кіптявою. Тому штори для кухні краще робити із тканин, які легко відпираються від будь-яких забруднень і не псуються від частого прання. Кухонні фіранки рідко роблять довжиною до підлоги - іноді вони не доходять навіть до підвіконня.

Дуже популярним є оформлення вікна на кухні за допомогою так званої «арки» - фіранки з тюлю, що є більш короткою в середині та поступово подовжується до країв; вона прикрашає вікно і при цьому не занадто сильно забруднюється. Якщо ж плита встановлена впритул до вікна (це небажано та небезпечно, але в деяких кухнях інше розташування плити попросту є неможливим), «арку» краще замінити асиметричною фіранкою, що над плитою представляє із себе коротку, високо підняту оборку, а до протилежного боку вікна стає довшою.

Крім звичайних фіранок, для декору вікна на кухні застосовують рулонні штори; їх можна використовувати як окремо, так і в сполученні з завісами із тканини - особливо, якщо встановити не впритул до скла, а на карниз. Тоді у згорнутому стані рулонна штора буде зовсім непомітною, а при необхідності з її допомогою можна повністю закрити вікно. Популярними є також римські штори та плісе, які не так вже і складно зробити своїми руками. Нерідко зустрічається й оформлення вікна на кухні за допомогою жалюзі - пластикових, тканинних, бамбукових; завдяки розмаїтості матеріалів і розцвічень такий декор зовсім не виглядає нудним і «офіційним» - і при цьому є дуже практичним.

Однак вікно - це не тільки проріз, але й підвіконня; його оформлення багато в чому визначає зовнішній вигляд вікна та впливає на інтер'єр у цілому. Бажано, щоб на підвіконні не було нічого зайвого, однак у більшості випадків воно перетворюється на місце складання різних дріб'язків. Це надає вікну, та й усій кухні, захаращений, неохайний вигляд. Щоб цього уникнути, треба або вчасно прибирати з підвіконня непотрібні предмети - або, навпаки, перетворити його на додаткову робочу поверхню. Крім стандартних прямокутних підвіконь існують підвіконня напівкруглої форми, а також з виступами - їх можна використовувати як міні-обробний столик або поличку.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 13953 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс