Три звички, від яких болить голова

7 листопада 2012

Головний біль не приходить без причини. Часто ми списуємо його появу на погані погодні умови, недосипання, тиск, але насправді іноді хвороби тут ні причому. Часом ми самі провокуємо розвиток мігрені своїми діями. Існують три погані звички, які на перший погляд є нешкідливими, але насправді провокують головний біль.

1. ДОВГО ГОВОРИТИ ПО ТЕЛЕФОНУ

Звичка подовгу розмовляти по телефону і при цьому щось робити обома руками, а трубку притискувати плечем до вуха - вірний спосіб заробити головний біль. У такій позі перерозтягуються капсули міжхребцевих суглобів, здавлюються нерви, які виходять з шийного відділу хребта, напружуються м'язи голови та шиї. Як наслідок приходить головний біль, а також біль у руці та м'язах.

Якщо не відмовитися від цієї звички, з часом головний біль може стати хронічним.

Що робити

Користуватися гарнітурою при довгих розмовах по телефону.

2. «ЕКОНОМИТИ» ВОДУ

Все наше життя пов'язане з потовиділенням. Ми втрачаємо воду з диханням, з будь-якою дією. І якщо вода витрачається, а ми її не поповнюємо, знижується артеріальний тиск, зменшується кількість електролітів, які знаходяться у тканині мозку, а це приводить до невеликого набряку мозку і як наслідок посиленню головного болю.

Особливо страшними є наслідки зневоднювання влітку або у теплих приміщеннях, тому що від недоліку рідини в організмі зростає ймовірність інсульту.

Що робити

Пийте не менше двох літрів простої води на день.

3. НАЇДАТИСЯ ДО МІГРЕНІ

Є продукти, здатні спровокувати напади не просто головного болю, а справжньої мігрені. Люди, що вживають шоколад, червоне вино, м'ясо та сир, частіше страждають від мігрені. Справа в тому, що у цих продуктах містяться речовини, які викликають передавлювання трійчастого нерва, через що виникає найсильніший біль в одній половині голови.

Якщо ви з'їли щось з цього списку і голова заболіла характерним чином, знайте: у вас мігрень - і викликала її їжа.

Що робити

Просто відмовтеся від вживання цих продуктів.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6953 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс