Як не набрати вагу після дієти

3 жовтня 2012

Можливо, ви ретельно працювали над своїм тілом все літо: багато бігали, плавали і навіть правильно їли, будучи у відпустці. Все це пройшло не даремно - ви змогли розстатися із зайвими кілограмами. Але з дієтами досить часто буває, як з казками: найбільш цікаве починається після слів «і жили вони довго та щасливо». Справа в тому, що скинувши вагу, жити довго і щасливо вдасться тільки з деякими застереженнями, адже дуже важко зберегти досягнутий результат і не зірватися, коли за вікном тужлива осінь і безумно хочеться залізти під ковдру і заснути до самої весни.

Насамперед, треба звикнути з думкою, що новий спосіб життя припускає постійний рух і здоровий раціон харчування, тому навіть не мрійте повернутися до випічки на вечерю з наступним млосним лежанням на дивані, дивлячись телевізор. Звичайно, це не означає, що піца, десерти, паста та інші радості життя тепер будуть вам заборонені. Наприклад, якщо раніше ви дозволяли собі їх день у день, то тепер треба встати перед дзеркалом, глянути на себе, таку струнку, гарну і підтягнуту, і зробити вибір. Осина талія і здорове тіло (вони залежать саме від харчування) або шкідлива смакота у безмірній кількості та одяг, що нагадує чохли для мотоциклів. Нескладно вибрати, чи не так?

І взагалі, ніхто ж не говорив, що вам тепер будуть недоступними гастрономічні задоволення. Просто вони повинні стати небагато іншими. Орієнтуватися можна, приміром, на французів - дозволяючи собі ласощі типу перепелиних яєць, корнішонів, твердих сортів сиру (горгонзолла, пармезан), гарного сухого червоного вина, каперсів та ін. Вам треба навчитися одержувати естетичне задоволення під час їжі, адже ви живете не для того, щоб їсти, а їсте, щоб жити. Для збереження фігури не треба відмовлятися від всієї смакоти, а необхідно лише контролювати обсяги того, що з'їдаєте, і отримувати насолоду від їжі. Погодьтеся, з'їсти пару шматочків шоколаду і повноцінно відчути його смак набагато приємніше (і ще корисніше), ніж з'їсти цілу плитку, та ще й лаяти себе за обжерливість.

Отже, зараз ми дамо вам 5 порад, які треба обов'язково використовувати всім, хто не бажає лежати під ковдрою протягом всієї осені.

1. ПІТИ У ТРЕНАЖЕРНИЙ ЗАЛ

Звучить це хоч і банально, але донині не було придумано нічого більш ефективного для підтримки фігури. Влітку ми можемо займатися і не в спортзалах: сприятлива погода надає широкий вибір: їзда на велосипеді, біг, катання на роликах, скандинавська ходьба та ін. Але з настанням холодів вибиратися на вулицю заради пробіжки якось не дуже хочеться. Абонемент у тренажерний зал - чудова мотивація. Виберіть кращий тренажерний зал в окрузі, придбайте спортивний одяг (це непогана мотивація) і відправляйтеся освоювати один за іншим всі тренажери в залі.

Але як бути, якщо тренажери не приваблюють, а почувши слово «аеробіка», вас миттєво охоплює нудьга?

Можна сміливо пробувати все незвідане: піти на танці, спробуйте себе у йозі, використайте купон на пробний урок зі скелелазіння або задайтеся метою рівно через місяць здивувати свого парубка результатами тренувань зі стрип-пластики.

Позбутися від осінньої нудьги можна за допомогою таких нетрадиційних занять, як цигун, тайський бокс або стрибки на батуті. Активніше рухатися восени також допомагають прогулянки на повітрі, осінні фотосесії в оточенні жовтого листя і поїздки в ліс за грибами.

2. ПЕРЕРОБИТИ РАЦІОН ХАРЧУВАННЯ

І увесь час за собою стежити. Це не означає, що треба страждати, не дозволяючи собі святкові страви або зовсім голодувати. Просто потрібно намагатися контролювати, що і коли ви їсте. Можливо, ви зовсім навіть не голодні? А після застіль влаштовуйте собі розвантажувальні дні та активно використовуйте правило яблука і схоже правило склянки води: пийте воду незадовго до вечері або обіду і щодня з'їдайте по одному яблуку - цей перекус найбільш корисний.

Внести розмаїтість у меню і знову зробити його корисним дозволяють стандартні осінні страви з перцю, гарбуза, цукіні та баклажанів. Пам'ятайте, що треба пити багато чистої води.

3. ОСВІЖИТИ ГАРДЕРОБ

Журнали мод за вересень завжди найтовстіші - і справа не тільки в рекламі, але і у тенденціях нового сезону. Обновивши свій гардероб прямо зараз, вам треба буде і у майбутньому підтримувати форму, щоб мати гарний вигляд в обновках. Крім того, все нове, як відомо, є добре забутим старим. Так що може прийшов час перебрати шафу і витягнути спідницю, у якій ви ходили ще будучи студенткою і виявити, що вона знову на вас прекрасно сидить?

4. З'ЯСУЙТЕ, ЧЕРЕЗ ЩО САМЕ У ВАС З'ЯВЛЯЄТЬСЯ ЗАЙВА ВАГА

І дійте з урахуванням отриманих даних. Маючи природну схильність до жирових відкладень в області сідниць і живота, без дієти вам не обійтися.

Якщо зайві кілограми з'явилися у вас після народження дитини, позбутися від них і підтягнути при цьому фігуру вам допоможуть вправи. Якщо ви автоматично заїдаєте стрес і вже встигли потовстішати на пару розмірів, розгорніть боротьбу з причинами свого стресу, а не ховайтеся від них, немов страус у піску. Спробуйте забезпечити організм ендорфінами, які можна одержати при вживанні шоколадки, яким-небудь іншим способом - приміром, відправившись у тренажерний зал (якщо ви ніколи не бігали, то вже після другого кілометра ви відчуєте так звану ейфорію бігуна).

Вам необхідно буде змиритися з тим, що проблеми на роботі та невдалі відносини не можуть самі собою виправитися, у той час як ви будете намагатися «заїсти» всі неприємності.

5. ДУМАЙТЕ ПРО МОЖЛИВОСТІ, А НЕ ПРО ЗАБОРОНИ

Не має значення, що вас мотивує: можливість надягти обтягуючу сукню або відсутність задишки? Просто не забувайте, що тепер ви не просто поміщаєтеся в будь-який свій одяг і прекрасно в ньому виглядаєте, але і зміцнюєте свою серцево-судинну систему. Худим жити легше, і це відомий факт: їм легше рухатися і вони менше потіють. Ще більше переваг мають худі та спортивні люди: вони краще висипаються, почувають себе бадьорими та енергійними, можуть дивувати своїх друзів розтяжкою, умінням пробігати без відпочинку 10 км, шпагатом та ін. Почавши грамотно харчуватися та відмовившись від хімічних добавок, фастфуда, транс-жирів і цукру, ви будете краще відчувати смак їжі.

ПІДВЕДЕМО ПІДСУМКИ

Навіть вирішивши дотримуватися здорового способу життя з цієї хвилини і до кінця днів своїх, у глибині душі необхідно заздалегідь себе заспокоїти: ваше обновлене життя напевно не виключить випадкові заходи в чебуречну з подругою, жирні шашлики у чоловіка на дні народження (відмовитися - значить серйозно образити кухаря) або нічні танці посередині бара після пари коктейлів. Все це ви можете собі дозволити завжди, коли тільки побажаєте. Однак на першому місці як і раніше стоїть питання: чи захочете ви всього цього?

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7309 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс