Що робити, коли волосся кричить SOS?

12 вересня 2012

Природа мудра. Вона створила людину та наділила її якостями, не властивими більше ні одній істоті на землі. Більшість із нас навіть не здогадуються про унікальні приховані можливості свого організму.

Ми можемо не тільки виховати свій дух і тіло, але і за допомогою певних підказок визначити «збій» у роботі того або іншого органа. Недарма ж біоенергетики та народні цілителі все частіше говорять про те, що найкращий лікар людини - це вона сама та її підсвідомість.

Пригадайте, напевно косметолог не раз акцентував вашу увагу на тому, що ламкі нігті - ознака нестачі кальцію в організмі, а суха шкіра явно страждає від недоліку вітаміну А. Те ж і з волоссям. Волосся, мабуть, - один із найбільш точних барометрів нашого здоров'я, тому що кожна певна ознака його «нездоров'я» безпосередньо або побічно «кричить» про ту або іншу неполадку в організмі.

ПРОБЛЕМА 1. КІНЦІ, ЩО СІЧУТЬСЯ

Звичайно ж, ви посміхнулися, прочитавши цю фразу. Адже ви прекрасно знаєте, що кінці, що січуться, - це зловживання феном, фарбою або розпеченими щипцями. Однак все не так вже і просто. Якщо ви дотримуєтеся простих правил догляду - підстригаєте кінці кожні 3-4 тижні та не зловживаєте феном, а волосся однаково залишається схожим на копицю сіна - задумайтеся про свою систему харчування. Саме у такому випадку важливо пам'ятати про те, що любить і до чого почуває ворожість наше волосся. Складіть собі зразкове меню, де в одній колонці великими синіми (зеленими) літерами напишіть продукти, які варто вживати в першу чергу, а в іншій - червоним кольором заборонений перелік.

Порада. Волосся, що січеться, обожнює касторову, мигдальну та маслинову олії. Змажте олією голову, після цього обгорніть її гарячим віджатим рушником, а через годину гарненько промийте та нанесіть на волосся збите свіже яйце або скисле молоко. Наприкінці процедури обполощіть волосся завареним чаєм, настоєм ромашки або липового цвіту.

ПРОБЛЕМА 2. ЛАМКЕ ВОЛОССЯ КРИЧИТЬ ВАМ ПРО НЕПОЛАДКИ У КИШЕЧНИКУ

У деяких випадках ламкість свідчить про втрату вологи волосяним стрижнем. Тому для початку спробуйте зміцнити волосся «народними» засобами. Якщо ж поліпшення не наступило - бігцем до терапевта.

Порада. Крім зміни власного раціону, який потрібно обов'язково поповнити кисломолочними продуктами, полюбіть маски. Ось одна з найдійовіших: до здрібненого у м'ясорубці листя алое додайте по столовій ложці меду і касторової олії. Суміш, що вийшла, збийте з одним жовтком і чайною ложкою коньяку. Запасіться терпінням, адже тримати маску потрібно не менше години. Курс лікування - шість процедур, виконуваних один раз на тиждень.

ПРОБЛЕМА 3. ТЬМЯНЕ ВОЛОССЯ

Це говорить про недолік гладкості кожної волосини окремо, а також вигорянні пігменту (природного або штучного). Однак головна причина тьмяності - низький гемоглобін. Жінки зі своєї природи частіше страждають залізодефіцитною анемією, тому як місячні та пологи - головна причина втрати заліза.

Порада. І знову - до харчування, тому що тьмяному волоссю дуже часто не вистачає вітаміну Н, що поліпшує стан рогового шару волосся. Знайти цей вітамін у природі досить проблематично, тому приймайте препарати, що містять цей вітамін два-три рази на рік. Підживіть організм тирозином - їжте мигдаль, авокадо, молочні продукти, кунжут і гарбузове насіння. Не забувайте про цинк, витончене волосся говорить про його нестачу в організмі, але ж потребуюють цинку не тільки волосся! Балуйте себе устрицями, креветками, раками. Крім морепродуктів, будуть корисними м'ясо, домашній птах, вівсяні пластівці, бобові, яйця та молоко, а також чорний хліб і насіння соняшника. Перевірте гемоглобін і налягайте на продукти, що містять залізо - гранати, м'ясо та червоне вино.

ПРОБЛЕМА 4. «Я НІЧОГО НЕ МОЖУ З НИМ ЗРОБИТИ»,

- скаржиться молода мама перукареві. Якщо на вулиці спека - волосся так електризується, що зібрати його у купу просто неможливо, якщо природа хандрить дощем - обвисає бурульками. Причина такої «неслухняності» криється у підвищеній пористості волосяних стрижнів.

Порада. Спробуйте хоч іноді обполіскувати волосся охолодженою мінеральною газованою водою, що добре тонізує шкіру голови і має природний мікромасажний ефект, стимулюючи кровообіг.

ПРОБЛЕМА 5. СУХЕ ВОЛОССЯ

До такого неприємно навіть доторкнутися, його надзвичайно важко укласти, заплести, зав'язати бантики. Таке проблемне волосся просто «просить» вас проконсультуватися у нефролога - сухість шкіри голови та волосся зустрічається при захворюваннях нирок. І ще - можливо, у вас дефіцит вітамінів А, В, С, а також дефіцит білка.

Порада. Зверніть увагу на засоби з догляду за волоссям (шампуні, кондиціонери, маски), що містять екстракт бамбука: вони зміцнюють і підсилюють тонке, тьмяне, сухе волосся, надають йому об'єм і при цьому не перевантажують.

ПРОБЛЕМА 6. ДОКТОР, МИ ЙОГО ВТРАЧАЄМО

Катастрофічне випадання волосся приводить вас у жах. Не панікуйте. Проаналізуйте ситуації, у яких ви перебували останні півроку. Тільки дали життя маленькому чоловічкові? Або обставини змусили перервати вагітність? Тоді причина випадання волосся в ендокринних порушеннях. Такі події спричиняють порушення балансу чоловічих і жіночих гормонів, що і позначається на вашій голові.

Порада. Чекати. Через два-три місяці стан повинен покращитися. Якщо цього не відбулося, здайте аналіз крові на цукор. Саме випадання волосся може бути першою ознакою цукрового діабету, при якому порушується мікроциркуляція у дрібних капілярах, що живлять волосяні цибулини. Якщо ж особливих змін в організмі не спостерігалося, значить, причина випадання волосся у щоденних стресах, хронічних запорах або шийному остеохондрозі.

ПРОБЛЕМА 7. ЛУПА!

З особливою увагою поставтеся до шлунково-кишкового тракту. Жирні лусочки голови вказують на проблеми з товстим кишечником, захворювання жовчновивідних шляхів і вповільнення обміну речовин. Крім того, лупа може бути наслідком алергії.

Порада. Харчуйтеся правильно: без цукру, солі, кави та шипучих напоїв. Обожнюєте чіпси? Тоді доведеться вибирати - хрумтіти або струшувати білі сніжинки з піджака. Оздоровить шевелюру прийом ферментних препаратів: панзинорму, панкреатину, мезиму форте. Вони допоможуть печінці та підшлунковій залозі працювати злагоджено.

ПРОБЛЕМА 8. З'ЯВИЛАСЯ СИВИНА

У небезпеці - підшлункова залоза та щитовидка. У цьому випадку важливо виключити гормональну дисфункцію.

Порада. Їжте менше солі та кислої їжі, не перевтомлюйтеся, не піддавайте себе стресам.

ПРОБЛЕМА 9 . ВОЛОССЯ ПОТЕМНІЛО

Відвідайте терапевта. Напевно, тривогу забили печінка та жовчний міхур. Ускладнений відтік жовчі з печінки у кишечник сприяє викиду в кров пігментів, що красяться, що містяться в ній. Кров розносить пігмент до волосяних цибулин, через що волосся починає темніти.

Порада. Бережіть жовчний міхур. Назавжди відмовтеся від смаженого, «газування» і... морозива. До того ж і талія стане тоншою.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6904 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс