Оригінальні горщики своїми руками

27 березня 2013

Літо не за горами, а значить, настав час подумати про такі немаловажні дріб'язки як квіткові горщики. Адже наступає самий час для пересадження зелених вихованців. Сьогодні ми розповімо, як просто та швидко, буквально за півгодини, зробити цементні горщики для квітів.

Форму майбутніх горщиків ви можете вибрати самі. Для цього придатні коробки з-під соку та літрові з-під молока, тобто будь-яка використана тара прямокутної форми. Підбирайте коробки так, щоб при розташуванні їх одна в іншу залишався певний зазор - це й будуть стінки горщика.

Вам знадобиться:

- цемент;

- вода;

- ємкість для змішування розчину;

- коробки для прес-форм;

- декор для горщиків, наприклад, «сусальне» золото.

Змішуємо в ємкості цемент і воду в пропорції 4:1. Суміш повинна вийти однорідної та еластичної консистенції, бути й не рідкою, і не занадто густою.

Змазуємо коробки усередині й зовні рослинною олією.

Заливаємо суміш у коробку побільше приблизно на 1/3. Вставляємо в неї, несильно надавлюючи, коробку меншого розміру і докладаємо розчин до потрібної нам висоти. Щоб стінки майбутнього горщика вийшли рівними, у маленьку коробку насипаємо гравій.

Просвердлюємо отвір для дренажу в нижній частині коробок, поки розчин не сильно схопився. Остаточно розчин затвердіє через 24 години.

І, нарешті, найбільш приємний і хвилюючий момент (ніколи до кінця не знаєш, що ж вийде цього разу!). Знімаємо коробки, вони відстають досить легко завдяки олії.

Жоден горщик не повторює інший - ось де воістину ручна робота! Прикрашаємо наші квіткові горщики з цементу за своїм смаком.

Таким чином можна виготовити квіткові горщики будь-яких форм і розмірів, а потім використовувати при дизайні саду та будинку...Чи треба говорити, що такі горщики можна піднести як чудовий подарунок, котрий, без сумніву, сподобається будь-якій людині?!

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9344 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс