Що робити якщо після зими розтріскалися стіни будинку з газобетону

13 березня 2013

Після зими розтріскалися стіни будинку з газобетону. Могло це трапитися через те, що в зиму він залишився без зовнішньої обробки? Чим і як можна залатати тріщини? Та й чи потрібно це робити?

Без сумніву, причина появи тріщин - зимівля газобетону під відкритим небом. Матеріал цей є дуже гігроскопічним, і волога, що накопичилася в блоках, узимку замерзає та розриває їх.

Аналогічна доля може спіткати й блоки з пінобетону, якщо вони не відшліфовані ідеально гладко та не покриті спеціальною вологозахисною сумішшю. Будуючи будинок з піно- або газобетону, ви повинні обов'язково закінчити зовнішню обробку до осені.

Що ж стосується ситуації, у якій опинився автор запитання, то надійніше всього зараз будинок оштукатурити, проклавши металеву армирувальну сітку. Кріпіть її безпосередньо до бетону анкерами або саморізами - дослідним шляхом перевірте, яке кріплення буде більш надійним.

У якості покриття потрібно використовувати не звичайний штукатурний розчин щільністю М150, а важкий бетон щільністю не нижче М300 (краще М500). До речі, варто попередити, що наявна в продажі суха суміш М300 - це піскобетон, щільність якого на виході становить М150. Тому до 30 кг піскобетону М300 потрібно додавати 16 кг цементу М500. Такий розчин сповільнить подальший ріст тріщин, але, на жаль, не зупинить його повністю.

Штукатурять будинок як завжди. Спочатку стіни жорсткою щіткою очищують від пилу та бруду, потім встановлюють сітку. Якщо потрібна ідеально рівна поверхня, встановлюють маяки - вертикальні планки по стіні, набиті з кроком 1,5 м. Після цього стіну змочують водою і, рухаючись знизу нагору, наносять штукатурку шаром 5-10 мм - кельнею накидають розчин на сітку, а через годину, коли розчин злегка схопиться, його розрівнюють, при необхідності додаючи ще розчину.

Через два тижні стіни фарбують. Зсередини ж стіни обшивають вагонкою, пластиковими панелями або гіпсокартоном.

Ще один варіант - утеплити стіни зовні й обшити їх вагонкою або сайдингом, залишивши вентиляційний зазор.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7830 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс