Борошнисте лихо

15 травня 2013

Білий наліт на листях навесні - ознака борошнистої роси. Це дуже небезпечна хвороба, що швидко прогресує та при пасивності господарів саду може завдати величезної шкоди врожаю смородини, аґрусу, персикам, цибулі, огіркам і навіть яблуням...

КОРИСНІ СОРТИ

Якщо не вести боротьбу з цією росою, пагони за два тижні покриваються суцільним білим нальотом, що потім буріє. Урожай гине, а слідом можуть загинути листя та кущі.

Хоча таких крайніх випадків зараз мало. Це раніше, коли борошниста роса тільки прийшла в наші сади, вона буквально знищувала посадки. Тепер у нас майже всі сорти мають стійкість до цієї недуги та лише втрачають частину врожаю, але не гинуть.

ОТРУТОЮ ПО РОСІ...

Раніше борошнисту росу вбивали перпаратами «Байлетон», «Фундазол». Вони й зараз ефективні. Ось тільки досить токсичні і для людини, тому вони зараз під забороною.

Для садівників більш привабливий препарат «Топаз». Без запаху та у зручній ампульній формі. Навіть 1-2 весняних обробок не залишать борошнистій росі шансу. «Топаз» обов'язково чергують з такими препаратами як «Тиовіт Джет», «Тилт», «Хорус», «Квадрис». Механізм дії у них інший, а значить чергування запобіжить звиканню хвороби до обробок.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7401 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс