Завдання на травень

15 травня 2013

Не потрібно забувати про силу Місяця, його ритми. Використовуйте їх і отримаєте гарний урожай. Адже на ваших грядках вже зеленіють багаторічні цибулі, розростається ревінь, зійшли редис, салати, які дуже добре озиваються на рясний полив. Загартовуйте розсаду томатів, перцю, баклажанів, капусти, підживіть її. А розсаду томатів настав час обробити препаратом «Оберіг» від фітофтори, тому що минулого літа багато городників не дорахувалися врожаю.

Можна приступитися до підготовки посадкових лунок під томати, пролити їх біологічним препаратом від грибкових захворювань «Фітоспорин» і заздалегідь внести добриво, не дуже захоплюючись внесенням тільки перегною. Та й квасоля проситься на грядку, земля готова, можна сіяти цю важливу культуру. Любителі цибулі порею також готують розсаду для висадження в ґрунт. Про базилік та цвітну капусту не забули? Цибулю-сівок, навіть велику можна вже висаджувати, вона не повинна стрілкуватися. Багато дачників запаслися сівком «червоних» цибуль Кармен, Рет-барон, Даниловський. Вони містять йод і користуються попитом, настав час їх саджати.

На садових ділянках завжди є місце квітам. Вже переквітували дрібноцибулеві ранні крокуси, пушкинія, сцилли, квітують нарциси, набрали цвіт деякі сорти тюльпанів, екзотична цибуля Суворова та багато чого іншого. Але їм теж необхідний полив, підживлення.

Хто придбав у магазинах багатолітники, висаджуйте в сад, але неодмінно прикрийте їх укривним матеріалом. Поки не приживуться у вашому саду, оберігайте від прямих, палючих променів. Огляньте кущі півоній, а зелені пагони флоксів можна нарізати на живці під укриття або в парник, щоб потім висадити на місці застарілих кущів.

Травень завжди радує першою зеленню та квітами, даруючи радість за увагу.

Якщо дозволяє площа ділянки, то біля доріжок посійте білу конюшину, вона задернує ґрунт, змінить з часом його склад. У білої конюшини корені сильні, але рослина невисока, не потрібно буде косити траву. Червона конюшина вища, і коли розростеться, потрібно буде її зелену масу скошувати та використовувати за необхідністю, зате корені ідуть глибоко та змінюють ґрунт більш активно. Загалом, експериментуйте.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6426 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс