Чим ви хворі - розкаже погода!

13 лютого 2013

По тому, як ваш організм реагує на вітер, холод і сніг, можна запідозрити конкретний діагноз.

ВІД ХОЛОДНОГО ПОВІТРЯ ПЕРЕХОПЛЮЄ ПОДИХ

За твердженням кардіологів, це говорить про порушення дихального центра. Можливі причини:

- запущене запалення бронхів. Існує сенс сходити до лора або пульмонолога і перевірити функцію дихання.

- перші дзвіночки ішемічної хвороби серця. Реакція у вигляді дихального спазму при влученні холодного повітря - один з частих симптомів стенокардії, що починається. У групі ризику - чоловіки 45-55 років. Якщо додаються такі симптоми, як задишка при фізичних навантаженнях, слабкість, блідість або синюватий відтінок губ - терміново до кардіолога!

ПРИ ПОХОЛОДАННІ ПОЧИНАЄ БОЛІТИ АБО КРУЖИТИСЯ ГОЛОВА

Варіантів два: або прояви холодової алергії, коли цибулини волосся стають чутливими до холодного повітря, або мікроспазми судин головного мозку, що сигналізує про початок атеросклерозу (утворення холестеринових бляшок на судинах і, як наслідок, звуження їхнього просвіту). Якщо таке стало відбуватися часто, бажано відвідати невролога та здати аналіз крові на ліпідний профіль.

НАВІТЬ ЯКЩО ТЕПЛО ОДЯГНЕНІ, У ВОГКУ ПОГОДУ УВЕСЬ ЧАС МЕРЗЛЯКУВАТО І РУКИ ХОЛОДНІ

Мабуть, настав час перевірити щитовидку: порушення вироблення її гормонів викликає погіршення терморегуляції організму. Найбільш чутливою до гормональних збоїв щитовидки є центральна нервова система. Інші симптоми: підвищена збудливість, дратівливість, плаксивість, безсоння, схуднення при підвищеному апетиті, у жінок - розлад місячного циклу.

СИЛЬНО ОБВІТРЮЄТЬСЯ ОБЛИЧЧЯ, СОХНЕ ТА ТРІСКАЄТЬСЯ ШКІРА НА РУКАХ І ГУБАХ

Це означає, що погано засвоюються жиророзчинні вітаміни (зокрема вітамін Е). Так часто буває при порушеннях травлення, особливо гастритах. Не приймайте безконтрольно антацидні засоби. Не привчайтеся вгамовувати біль у шлунку розчином соди: у результаті гірше буде. Також не виключено, що є проблеми з печінкою. Мужайтеся, настала ваша черга відвідати гастроентеролога.

НА ЛІКТЯХ З'ЯВИЛИСЯ ДІЛЯНКИ ОГРУБІЛОЇ ШКІРИ

Знак загального зниження імунітету та нестачі вітамінів А і групи В. Так що обов'язково включайте у своє меню свіжу моркву, печінку тріски, палтуса, яловичу печінку, яйця. А швидко пом'якшити сухі лікті можна за допомогою компресів з теплої маслинової олії (20 хвилин перед сном протягом тижня).

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6937 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс