Капустяна дієта гарна для профілактики раку крові

26 грудня 2012

Наукове дослідження, проведене американськими вченими, підтвердило правоту багатьох поколінь мам і бабусь, що настійно пригощають малят звичайною капустою, кольоровою і брокколі. Сульфорафан, яким багаті ці овочі, виявився цілющою речовиною.

Дослідники зі США в дослідах з культурами клітин виявили виражену протипухлинну активність концентрованої форми сульфорафана стосовно злоякісних клітин крові, безліч яких утворюється в людському організмі при такій хворобі як гострий лімфобласний лейкоз.

Це різновид онкологічних захворювань крові, що найбільш часто зустрічається. Він становить 80% випадків таких хвороб.

Автори відкриття - співробітники медичного коледжу Бейлора в місті Х'юстон (штат Техас) додавали очищений сульфорафан у культури, що містили здорові клітини крові та злоякісні клітини, характерні для гострого лімфобласного лейкозу.

Через короткий час злоякісні клітини масово гинули, у той час як здорові клітини залишалися зовсім неушкодженими.

Ускладнення умов експерименту (досліди на тваринній моделі) дало аналогічні результати - під впливом сульфорафана різко знижувалася кількість ракових клітин у крові лабораторних мишей.

Сульфорафан має здатність проникати усередину злоякісних клітин крові та взаємодіяти з певними білками, характерними для хворих клітин. Це, як видно, і викликає їхню загибель, коментує керівник цього дослідження професор Кораміт Суппіпат.

До речі, цією речовиною дуже багаті представники сімейства капустяних - у першу чергу, брокколі та кольорова капуста, чимало сульфорафана міститься й у найзвичайнісінькій капусті.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5904 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс