Як підвищити імунітет

9 січня 2013

Надворі сезон застудних захворювань і грипу. Лікар терапевт Яромир Подільський розповідає, як правильно підняти свій імунітет і вберегтися від застуди.

"Ми всі піддаємося однаковому впливу бактерій. І одні люди мають міцний імунітет, а інші відразу ж хворіють, - пояснив лікар. - Перше, що треба зробити - це почати правильно харчуватися. Їжте побільше овочів, вони допоможуть організму в боротьбі з мікробами, забезпечать регенерацію клітин і піднімуть загальну ефективність організму. Варто менше споживати продуктів, що містять цукор, тому що вони знижують імунітет. Побільше їжте вітаміну С, що є в болгарському перці, брокколі, капусті, грейпфруті. Також корисний вітамін Е. Його багато в лісових горіхах, мигдалі, помідорах".

Також лікар радить споживати продукти зі вмістом каротиноїдів, біофлатоноїдів і селену.

"Каротиноїди можна отримати з'їдаючи зеленолисті овочі, жовтогарячі овочі та гострий стручковий перець, - радить доктор. - Біофлатоноїди є в чорному шоколаді, брюссельській капусті, тропічних фруктах, часнику і шпинаті. Селен - це мінерал, що міститься в бразильських горіхах, насінні соняшника, ячмені та коричневому рисі. Також потрібно їсти волоські горіхи та приймати насіння льону".

Також Подільський розповів, що стрес сильно ослаблює організм.

"Є теорія, до 75% звертань до лікарів викликані тим, що люди постійно живуть у стані стресу. Це може бути стрес як від простої напруги на роботі, так і переживання через особисті проблеми або фінансовий стан, - пояснив лікар. - Варто знайти час і присвятити його собі, помедитувати, зайнятися йогою, практикувати глибоке дихання. У крайньому випадку просто знайти час і розслабитися".

Терапевт пояснив, що здоровий сон - застава здоров'я. Крім того, варто виділяти час на фізичні вправи.

"Навіть малі фізичні навантаження позитивно впливають на здоров'я, - сказав лікар. - Під час фізичних вправ поліпшується кровообіг, підвищується температура, бактерії виходять з організму. Варто пити достатньо води. Але саме простої води, а не всіляку фарбовану гидоту. Вода підтримує водяний баланс організму, очищує його від токсинів і небажаних бактерій".

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6411 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс