Світ мій, дзеркальце, скажи...

26 грудня 2012

Кілька нескладних процедур - і у святковий вечір ви будете й виглядати,  і почувати себе пречудово, - упевнений косметолог Алла Дробишева. Сподіваємося, її нехитрі поради, як підготуватися до вечора, щоб він не зіпсував настрій, не будуть для вас зайвими.

- Звичайно, хочеться встигнути все: докупити продуктів, приготувати стіл, доприбирати квартиру, нарядити ялинку... А ще й добре виглядати! Все, звичайно, не вдасться, тим більше, якщо з ранку ви ще були на роботі. Тому і не варто замахуватися, а обійтися мінімумом.

Коли основні приготування до вечора позаду, насамперед, подбайте про своє обличчя. Добре вимийте його теплою водою з м'яким милом. Накладіть одну зі своїх улюблених масок, приготування якої не вимагає багато часу. Я хочу запропонувати вам дві маски, які підійдуть для освіження та тонізування будь-якої шкіри.

Маска зі сметани та сиру. Візьміть столову ложку сметани, столову ложку сиру і чайну ложку солі. Все гарненько змішайте, і накладіть на обличчя тонким шаром хвилин на 15-20.

Жовтково-медово-вівсяна маска. Для неї будуть потрібними жовток і половина чайної ложки меду, 3-5 крапель маслинової олії, 10 крапель лимонного соку і чайна ложка вівсяного борошна. Все добре перемішайте і нанесіть на обличчя та шию рівним шаром на 15-20 хвилин.

Маски потрібно готувати безпосередньо перед їхнім застосуванням. Наносити за основними масажними лініями: від підборіддя - до скронь, від верхньої губи - до вуха, від вуха - до крил носа, від середини чола - до скроні. Обличчя повинно залишатися нерухомим до самого зняття. Прибирайте маску ватним тампоном, змоченим у прохолодній воді.

І ще одна умова: ті 15-20 хвилин, коли на обличчі буде одна з масок, бажано провести лежачи на спині з закритими очима, ноги - на підвищенні. Після цього обмити обличчя холодною водою і пом'якшити ще вологу шкіру невеликою кількістю крему.

Якщо часу зовсім вже в обріз, можна обійтися просто гарячим компресом. Перед тим як зробити його, протріть обличчя та шию ватним тампоном, змоченим рослинною олією або лосьоном. Після цього шкіру обличчя та шиї густо змажте одним з наявних жирних кремів. Потім накладіть на обличчя гарячий компрес (змочіть м'яку бавовняну серветку в теплому молоці або воді та потримайте на обличчі хвилину). Після цього сполосніть обличчя холодною водою або, намочивши рушник у холодній воді та віджавши його, прикладіть до обличчя на кілька секунд.

Якщо час ще дозволяє, перш ніж обполоскати обличчя холодною водою, просочіть ще вологу та гарячу шкіру обличчя та шиї соком лимона. Або ще простіше: після вмивання просто втерти в шкіру обличчя живильний крем або протерти обличчя бананом, і через 10 хвилин змити.

У день зустрічі Нового року не перевантажуйте шлунок важкою їжею. В обід і на вечерю обійдіться чим-небудь низькокалорійним овочевим, а запийте склянкою свіжозавареного міцного і солодкого чаю або чашечкою кави з молоком. Все це остаточно підбадьорить вас, зніме втому та настроїть на мажорний лад. І обов'язково ввечері прийміть душ. Температура води повинна бути трохи нижче тієї, до якої ви звикли. Постійте під душем кілька хвилин, постарайтеся відключитися або думати про щось гарне. Після душу нанесіть на шкіру тіла крем.

Коли до приходу гостей залишається година, приділіть собі ще п'ять- десять хвилин. Увімкніть улюблену музику. Сядьте біля дзеркала. Освітлення повинно бути досить яскравим. Макіяж потрібно наносити після того, як ви вирішили, що саме надягнете ввечері. До ніжних кольорів одягу краще підійде неяскравий манікюр або безбарвний лак. Не перестарайтеся і з аксесуарами. Парфуми теж повинні бути з ніжним ароматом.

А оскільки гості на новорічний вечір спізнюються рідко, готовність повинна бути, як мінімум, двадцятихвилинною, щоб вони не застали вас зненацька. Від цього багато в чому залежить, як почнеться свято, а значить і його настрій.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6366 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс