Маргарин - не просто дешево, а смертельно дешево!

17 квітня 2013

Маргарин та інші подібні тверді жири, отримані за допомогою спеціальних технологій з рослинної олії, звуться транс-жирами або гідрогенізованими жирами.

Але тільки 70 років після їхнього винаходу вчені виявили, що гідрогенізовані жири є винятково шкідливими для серця та судин.

У деяких країнах такі жири опинилися під забороною, але на більшій частині земної кулі вони дотепер широко використовуються в закладах громадського харчування та навіть у домашній кулінарії в першу чергу завдяки їхній дешевині.

Австралійські вчені з університету міста Сідней вивчали результати заборон на використання транс-жирів у таких країнах як Канада, Данія, Голландія, Південна Корея та деяких інших. Такі обмеження й заборони вводилися протягом останніх 20 років.

Автори масштабного дослідження вважають заборону на використання маргарину і його «родичів», інших гідрогенізованих жирів, винятково ефективним заходом попередження небезпечних захворювань судин і серця - інфарктів і інсультів.

Ефективність такої заборони може бути прирівняна за результативністю до заборони на паління - там, де маргарин та інші подібні жири були заборонені в деяких регіонах, а не по всій країні, незабаром (1-2 роки після) кількість інфарктів і інсультів знижувалася на 15-20 відсотків, у той час як в інших місцевостях спостерігався неухильний ріст захворюваності ними.

Питання про початок глобальної боротьби проти використання гідрогенізованих жирів буде розглядатися на черговій 66-й асамблеї ВООЗ, що відбудеться наприкінці травня поточного року.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6575 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс