Використання кисломолочних продуктів у лікувальних цілях

27 березня 2013

Сучасна медицина стверджує, що регулярне споживання кисломолочних продуктів зміцнює здоров'я та подовжує життя. Всі кисломолочні продукти (кефір, ряжанка, варенець, кисляк, ацидофільне молоко, кумис, чал, йогурт) поліпшують апетит, мають легку проносну дію, а також виводять радіонукліди, солі важких металів, токсини й шлаки.

КЕФІР

Кефір - найдавніший кисломолочний продукт. Це напій змішаного бродіння - молочнокислого і спиртового. Готується він на кефірних грибах, симбіозі молочнокислих стрептококів, молочнокислих паличок і дріжджів.

Він легко засвоюється, швидко дає ефект насичення, освіжає через невелику кількість алкоголю, злегка збуджує.

Особливо корисний кефір при недокрів'ї та зниженому апетиті. Особливо це стосується людей похилого віку, у яких процес травлення протікає більш в'яло, а також після реабілітації важких захворювань. Оскільки кефір посилює виведення рідини з організму, то він корисний людям, які мають надлишкову вагу, а також страждаючим цукровим діабетом, захворюваннями нирок і серця, що супроводжуються набряками. Лікуванню кефіром піддаються гіпертоніки.

Обмежити вживання кефіру необхідно тільки людям, що страждають підвищеною секрецією шлунка.

КУМИС

Кумис - найдавніший кисломолочний продукт. Його готують, з кобилячого молока та називають напоєм богатирів. Кумис застосовують для лікування туберкульозу, серцево-судинних, шлунково-кишкових захворювань. Його призначають при авітамінозі, порушеннях обміну речовин, неврозах і неврастеніях.

КИСЛЯК

Кисляк - скисле природним шляхом молоко. Він поліпшує роботу кишечнику, усуває запори, виліковує застарілий грип, хронічний бронхіт.

АЦИДОФІЛЬНЕ МОЛОКО

Ацидофільне молоко - пастеризоване молоко, заквашене за допомогою особливих ацидофільних паличок, які потрапивши в кишечник, придушують життєдіяльність шкідливих бактерій, що викликають гниття. Так само використовують цей продукт при дизентерії, запаленнях шлунка зі зниженою кислотністю, хворобах печінки.

Для лікування так само використовують інші кисломолочні продукти - ряжанку, йогурт, чал, мацоні. Їхнє вживання сприяє відновленню сил, поліпшує самопочуття та допомагає при лікуванні багатьох хвороб.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7066 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс