Незабаром весна. Рукавички ховаємо і показуємо ручки

6 березня 2013

Доглянуті руки, гарні нігті викликають замилування. Скільки ж протягом життя терпить шкіра рук: холод, спеку, побутову хімію, постійний контакт з хлорованою водою і багато чого іншого. Це ж відноситься і до нігтів, плюс лак, рідина для його зняття, не завжди правильний манікюр...

Але, не тільки в силу зовнішніх причин нігті перетерплюють зміни, часто це показник захворювання шкіри, внутрішніх органів, порушення діяльності серцево-судинної системи, що в першу чергу пов'язане з недоліком в організмі кальцію і вітамінів. Нігті ламаються, розшаровуються, стають шорсткуватими, втрачають природний колір.

Однак не варто відчаюватися. Тендітні, ламкі нігті можна зміцнити, виконуючи 1-2 рази на тиждень ванночки з теплої рослинної олії, з додаванням декількох крапель вітаміну «А» і йоду або лимонного соку. Можна спростити процедуру, зробити теплі ванночки з морською або повареною сіллю. Також корисно втирати в нігтьову пластину та у шкіру навколо неї лимонний сік, столовий оцет, сік журавлини, чорної або червоної смородини.

Прекрасну дію на нігті має бджолиний віск. Для цього перед сном розігріваємо віск на водяній бані, занурюємо в нього нігті цілком, робимо «наперстки» з воску і зберігаємо їх до ранку.

Не лінуйтеся, випробовуйте й інші рецепти для зміцнення нігтів. Наприклад, теплу варену картоплю з чайною ложкою меду та соку лимона або з чайною ложкою молока і маслинової олії. Гарною є також суміш вівсяного борошна, гарячої води, з додаванням маслинової олії, лимона і гліцерину.

Не забувайте включати у свій раціон побільше молочних продуктів і страви, що містять желатин.

Всю домашню роботу за можливістю виконуйте в рукавичках. А якщо ви працюєте на городі, то попередньо необхідно пошкребти нігтями шматочок мила, щоб нікуди було забитися бруду.

Подбайте про себе! Нехай у ванній кімнаті, на кухні у вас буде крем для рук, і під подушкою теж... Після кожного контакту з водою й обов'язково перед сном намазуйте руки, не шкодуйте ні часу, ні крему. Це складно, потрібно звикнути, зате результат вартий того.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7835 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс