Точимо ножі самі. Майстер-клас

7 травня 2013

У кожної господарки є на кухні улюблений ножик. Він може все - і різати, і чистити, і кришити, і відбивати. І нехай він вже зовсім сточився, але він дорогий і його бережуть. Через підвищену затребуваність ваш активний помічник частіше інших має потребу в заточенні. Але це не проблема - є простий і доступний спосіб, як поточити ножі. Усього за кілька секунд інструмент здобуває потрібну гостроту. А потрібний для цього всього лише один предмет домашнього побуту, що знайдеться в кожному без винятку будинку. Отже, майстер-клас.

Підбираємо підходящий керамічний кухоль або чашку. Крайка на дні посуду повинна бути шорсткуватою, без глазурі. Лезо ножа обполіскуємо під струменем холодної води .

Чашку або блюдце перевертаємо нагору дном. З невеликим зусиллям різким рухом проводимо лезом ножа у напрямку від ручки до кінчика (рух на себе) двічі з однієї сторони леза, те ж саме повторюємо з іншого боку. Достатньо по 6-8 таких рухів з обох боків. Якщо ніж затупився сильно, процес повторіть.

Перевіряємо ніж у роботі. Ніж гострий, ми впоралися із заточенням швидко й ефективно, і чоловіків не довелося відволікати.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5936 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс