Відкидний столик на балкон

10 квітня 2013

Добре влітку посидіти на відкритому повітрі з чашечкою кави! Але де знайти місце на наших маленьких балконах? Цю проблему допоможе вирішити маленький відкидний столик, що займе мінімум місця. А в складеному вигляді не буде заважати вільно пересуватися на найменшому балконі.

Наш столик зробимо з пофарбованої деревоволокнистої плити. На зиму можна відгвинтити й сховати до літа, щоб дощ і мороз його на попсували. 

КРОК ЗА КРОКОМ

1. Для столової дошки підготуємо деревоволокнисту дошку розміром 40х80 см і товщиною 2,5 см. Від краю довгого боку дошки відміряємо смугу приблизно 6 см. Для того, щоб накреслити кришку стола, скористаємося таким саморобним циркулем: дерев'яну планку прикріпимо невеликим шурупом до середини намальованої грані стола.

2. Підготовлену деталь закріпемо й виріжемо намальовану деталь. На пилку сильно не натискати, цей матеріал легко ріжеться. 

3. Грані вирізаної деталі відшліфуємо, скориставшись дрібним наждаковим папером.

4. Підготовлену верхню частину столу закруглимо фрезою, через брак фрези, скористаємося наждаковим папером. 

5. Для складаної нижньої частини столика нам знадобляться два прямокутники 20х60 см, один з них розріжемо на два трикутники. 

6. У трикутнику виріжемо три отвори різного розміру. Центр кожного отвору знаходиться в 7 см від довгої сторони трикутника. 

7. У дошки, на якій буде триматися столик, закруглимо два нижніх кути. Кут можна обрисувати за допомогою кухля. Грані закруглимо фрезою або наждаковим папером. Для прикріплення дошки до стіни, просвердлимо 4 отвори. 

8. Дошка столика й складна підпора будуть з'єднані петлею. Відміряємо 60 см і пилкою для металу відрізаємо потрібну довжину. Гострі грані зачистити напилком.

9. Всі деталі для столика готові, залишається їх пофарбувати. Перед фарбуванням перевірте ще раз щоб всі грані були добре відшліфованими. Наносимо кілька шарів фарби і даємо час їй остаточно висохнути. 

10. На середину дошки прикріпимо за допомогою петлі трикутник. Він повинен бути розташований на 3 мм нижче верхної межі, щоб кришка стола не терлася об складану частину.

11. Складану частину поставимо на середину дошки й прикладеної смужки. Складемо конструкцію та перевіримо, щоб петля не заважала ходу. Дошку, на якій столик буде прикріплений, обрисуємо на нижню частину смужки.

12. Прикріпимо смужку до кришки стола петлями. Краще використовувати міцні, щоб витримали вагу кришки столика. 

13. На стіні балкона позначимо місце, де буде прикріплений столик. Перевіримо рівнем. Потім прикріпимо нижню частину столика до стіни. 

14. Прикріпимо кришку стола за допомогою 4 довгих гвинтів.

Столик готовий.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7373 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс