Як почистити пральну машину від накипу?

24 квітня 2013

Пральна машина-автомат - річ у господарстві необхідна, але часом є досить дорогоцінним задоволенням для сімейного бюджету. Тому так важливо, щоб куплена пральна машина прослужила вам не один і не два роки, а як можна довше. Однак, на жаль, не завжди це буває можливим, тому що мова йде про якість водопровідної води, що тече по наших трубах.

У багатьох населених пунктах вода настільки жорстка та перенасичена різними домішками, що знаходяться в іржавих трубах, що боротьба з цим явищем є справою досить трудомісткою, а часом безнадійною. Якщо ставити фільтри - то це досить дорого.

Звичайно, як варіант, можна послідувати відомій рекламі та регулярно купувати пом’якшувачі типу модного "Калгону" і т.д. Але, погодьтеся, що це теж досить дорого, а пачки вистачить максимум на пару тижнів. Можна використовувати спеціальні засоби від накипу, але вже доведено, що речовини, використовувані в цих антинакипінах і пом’якшувачах до кінця не виполіскуються з білизни, тому ними небезпечно прати речі для алергиків та маленьких дітей.

Пропонуємо вам спосіб очищення пральної машини від накипу. Достатньо виконувати таку процедуру 1 раз на 3-4 місяці у якості профілактики. Однак, якщо вода у вашому населеному пункті дуже жорстка, можна проробляти процедуру частіше, шкоди від цього точно не буде. 

А ось і сам рецепт. Весь секрет полягає у використанні звичайної лимонної кислоти. На стандартну машинку завантаженням 3,5 кг вистачає чотирьох пакетиків лимонної кислоти вагою по 15 г. 

Якщо місткість машинки більша, то дозування збільшуємо. Дехто рекомендує на машинку із завантаженням 5 кг використовувати навіть по 2 пакетики кислоти по 100 г. 

Отже, засипте кислоту у відділення для прального порошку і увімкніть машину на повний цикл прання при максимальній температурі. Зазвичай це "бавовна" 90°С і тривалість циклу близько 2 годин. І все! Лимонна кислота ідеально очистить накип зсередини, а при першому ж зливі води можна побачити, скільки всякої погані та непотребу було на деталях вашої машини. Ефект від такої процедури буде помітним на око, якщо взяти 1 ст. ложку з гіркою лимонної кислоти та скип'ятити в чайнику воду, потім остудити.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 11341 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс