Піноскло - новий матеріал у будівництві

29 квітня 2013

Новий гідро- і теплоізоляційний матеріал у будівництві. Шар піноскла товщиною всього 12 см дозволяє замінити кладку з цегли товщиною 95 см, забезпечуючи той же рівень теплоізоляції. При його використанні не потрібні додаткові паро- і гідроізоляційні матеріали. Піноскло самостійно забезпечує здоровий мікроклімат у приміщенні.

ЩО ЦЕ ТАКЕ

Цей пористий теплоізоляційний матеріал отримують спіканням скляного порошку з одночасним його спучуванням під дією газоутворювача. Будова піноскла нагадує тверду мильну піну. Воно не горить і може застосовуватися для одночасної гідро-, звуко- і теплоізоляції стін і даху будинків (що дозволяє заощадити чималі гроші на будівництві). У сполученні з гнучким покрівельним покриттям є відсутнім просідання покрівлі, характерне при використанні інших утеплювачів. З великим успіхом піноскло можна застосовувати і для утеплення підлоги, використовуючи такі його властивості як твердість і безусадковість.

ПЕРЕВАГИ

Піноскло легко ріжеться, є абсолютно екологічно безпечним, недоступне для гризунів (їм не під силу прогризти скляну поверхню), а в його замкнутих порах не сховаються комахи. Піноскло непроникне для пари та вологи, відмінно протистоїть вивітрюванню. Воно звуконепроникне, не піддається корозії та гниттю. І головне - здатне зберігати ці якості протягом тривалого часу - більше 100 років!

Використання піноскла в будівництві дозволяє створювати енергозберігаючі будови значно легше звичайних, таким чином здешевлюючи будівництво житла на 20-25% за рахунок полегшеного фундаменту та економії на цементі (при додаванні в бетон гарнульованого піноскла витрата цементу знижується майже у два рази!).

Крім того, достатня міцність плит з піноскла дозволяє робити теплозахисну кладку стін без застосування спеціальних кріплень і металевої сітки. Укладання блоків може виконуватися на бетонну, металеву і дерев'яну поверхні. Піноскло легко клеїться мастиками, з'єднується цементним розчином, штукатуриться.

ДЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ

Піноскло - матеріал універсальний. Його можна сміливо застосовувати на різних етапах будівництва: від фундаменту до покрівлі. Останнім часом піноскло успішно застосовується в будівництві каркасних будинків.

При тепло- і гідроізоляції фундаменту, підвалів, льохів або басейнів часто виникають такі проблеми як розшарування, усадка, набрякання, корозія та гниття. У структуру піноскла волозі практично неможливо проникнути, як волозі неможливо проникнути крізь скло. Сам фундамент робити потужним не обов'язково - побудована з піноскла конструкція виходить дуже легкою.

За допомогою піноскла можна швидко і самостійно утеплити будь-який об'єкт: жилий будинок, котедж, гараж, установити у квартирі теплу підлогу, утеплити лоджію або мансарду. Особливо підходить піноскло для утеплення приміщень із підвищеними вимогами до температурного та вологового режиму: підвалів, саун, лазень, басейнів, камінів, димоходів і т.д.

УВАГА!

Ніколи не утеплюйте своє житло пінопластом, скловатою або шлаковатою усередині приміщення. По-перше, їхній строк придатності всього 10-15 років. По-друге, ви ризикуєте своїм здоров'ям і життям, оскільки ці утеплювачі виділяють отрутні фенольні смоли в атмосферу вашого житла, повільно отруюючи організм.

Зазвичай теплоізоляцію влаштовують зовні будинку. Але тому що піноскло є екологічним, то утеплювати житло ним можна й усередині приміщення. Особливо це актуально для мешканців, у яких взимку промерзають кути стіни.

ОБЛАСТІ ЗАСТОСУВАННЯ

1) Гранульоване піноскло застосовується як засипний матеріал для теплоізоляції будинків.

2) Гранули піноскла використовуються як наповнювач для легких бетонів (в результаті витрата цементу зменшується з 400 кг на м3 до 200 кг).

3) Як наповнювач для теплої штукатурки, сухих будівельних сумішей (мікрогранули діаметром 0,2-0,8 мм).

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7618 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс