Як повернути білизну речам. Забуті секрети

29 квітня 2013

Білі речі з часом втрачають свою первісну сліпучу білизну, здобуваючи жовтуватий або сірий відтінок. Кількаразове прання - і блузка, джемпер або сорочка виглядає вже не настільки привабливо. Як повернути білизну речам, не зіпсувавши при цьому тканину?

Пропонуємо згадати корисні поради наших бабусь, які не мали такої кількості прального порошку, як сьогодні, а білизна у них було білосніжною. Як же вони цього домагалися? Ось один з таких секретів: спробуємо випрати білу білизну в марганцівці!

Візьміть два тазики з гарячою водою (воду довести до кипіння) приблизно по 5 літрів. В один тазик покладіть 1/4 частину здрібненого господарського мила, а в інший 3-5 кристаликів марганцівки (колір розчину повинен бути червоним, а не фіолетовим). Обидва розчини змішайте, при цьому вода буде темно-коричневого кольору. Розмішайте, утворивши сильну піну, і занурте в розчин брудні білі речі (плями можуть бути трав'яними, масляними, плями іржі, плями від кулькових ручок). Досвід наших бабусь показує, що всі плями та всі види забруднень видаляються, якщо речі витримати 6-8 годин у такому розчині. Після того як витримали білизну 6-8 годин, прополощіть у холодній воді, тепер висушіть і відпрасуйте. Білизна при цьому не псується.

Чим відбілити кухонні рушники? Відбілювати кухонні рушники можна за допомогою звичайної сухої гірчиці. Гірчичний порошок залийте гарячою водою, перемішайте і почекайте, поки суміш відстоїться, потім процідіть її. На кілька годин покладіть в цю суміш брудні рушники. Вони не тільки стануть білими, але й продезінфікуються. Спробуйте! 

Ще один рецепт: Пожовтілий білий одяг щедро намилюємо справжнім 72%-вим господарським милом, кладемо в щільний поліетиленовий пакет, закриваємо, щоб не проходило повітря, залишаємо на добу.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9193 Подобається: 1 | Не подобається: 1  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс