Як зробити кухню затишною?

13 лютого 2013

Бажаючи втиснути в крихітне приміщення якнайбільше корисних дріб'язків, ми мимоволі захаращуємо і без того невеликий простір. Тому постарайтеся дотримуватися сімох головних правил при плануванні кухні. 

ПРАВИЛО ТРИКУТНИКА

Раковина, плита і холодильник повинні утворювати уявлюваний трикутник. При готуванні їжі вам не доведеться бігати в різні кінці кухні від холодильника до плити. При такому розташуванні все під рукою.

ВСЬОМУ СВОЄ МІСЦЕ

На кухні зберігається величезна кількість різних корисних дріб'язків, посуд, столові прилади. У всього повинно бути своє місце, якого на маленьких кухнях катастрофічно не вистачає. У такому випадку вас врятують навісні шафи, різноманітні полички, які можна повісити де завгодно, навіть над холодильником. Головне, не займайте простір над кухонною плитою. Для цього існує третє правило.

УСТАНОВЛЮЄМО ВИТЯЖКУ

Витяжка є абсолютною необхідністю для будь-якої кухні, де постійно все кипить, печеться та смажиться. Якісна витяжка повинна змусити правильно циркулювати повітря, ефективно видаляти зайву вологу та неприємні запахи. По суті, цей нехитрий агрегат рятує кухню від цвілі і подовжує життя меблів, кухонної техніки та усього, що не переносить високої вологості.

ТАК БУДЕ СВІТЛО!

Кухня - це в першу чергу робоче місце, і тут не варто заощаджувати на освітленні. Не обійтися не тільки без яскравого центрального освітлення, але й без додаткових джерел світла над робочим столом, мийкою. Над плитою цілком достатньо світильника, вбудованого у витяжку.

ОБЛАШТОВУЄМО РОБОЧИЙ СТІЛ

Стіл для готування їжі повинен бути просторим, нічим не захаращеним. Безумовно, у процесі роботи вам будуть потрібні різні кухонні приналежності, але це зовсім не значить, що всі вони повинні зберігатися на столі. Розташуйте все необхідне в ящиках, шафках, поличках поруч з робочим столом. Численні дріб'язки як і раніше будуть під рукою, але простір при цьому не буде захаращеним.

ПОЗБУВАЄМОСЯ ВІД ШПАЛЕР

Нікому в голову не прийде клеїти шпалери у ванній. Але ж і для кухні вони мало підходять. Паперове покриття легко забруднюється, а то і зовсім відшаровується через високу вологість. Ну як видалити зі шпалер масло, що випадково бризнуло? Звичайно, класти на кухні плитку - радикальні заходи. Достатньо просто оббити стіни пластиковими панелями. Вони випускаються, як і шпалери, з різними малюнками. При необхідності ви легко видалите з них будь-які забруднення звичайною вологою ганчірочкою. При цьому прослужать такі панелі в рази довше шпалер.

ВІДВОДИМО МІСЦЕ ДЛЯ ВІДХОДІВ

Останнє за рахунком, але не останнє за важливістю правило: обов'язково відведіть на своїй кухні постійне місце для відходів. Краще, якщо воно буде десь під раковиною. Неминуче після готування їжі залишається яке-небудь сміття: пакети, обгортки, упаковки продуктів і т.д. У відходів теж повинно бути своє місце, головне, не забувайте регулярно від них позбуватися.

Усього сім простих рекомендацій допоможуть вам перетворити тісну кухню на зручне робоче місце. Готуйте із задоволенням!

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8263 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс