Плавання допоможе схуднути

11 липня 2012

Літо - найкращий час скинути зайву вагу, зміцнити м'язи і суглоби, позбутися целюліту. І для цього є доступний всім метод - плавання!

Коли ми займаємося в спортивному або тренажерному залі - наш скелет, м'язи, серцево-судинна, респіраторна та інші системи життєдіяльності знаходяться під величезним впливом сил гравітаціі. Вони якби тиснуть на нас, притискаючи до землі, тому на суглоби лягає основний тягар нашого ваги.

Більшість комплексів фізичних вправ для занять на суші включає елементи бігу і стрибки, тобто руху, змушують тіло на мить відірватися від землі і збільшують навантаження на суглоби в момент приземлення, що підвищує ризик їх пошкодження.

А ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ У ВОДІ?

Під час плавання гравітаційний вплив слабшає завдяки протилежно спрямованої силі води, що дозволяє нашому тілу вільно триматися на її поверхні. В результаті зменшується вага і відповідно навантаження на суглоби.

Тому плавати можна довго і часто, не побоюючись отримати травму. Плавання не тільки сприяє підтримці хорошої фізичної форми, а й зміцнює здоров'я: поліпшується кровопостачання серця і м'язових тканин. Крім того, підвищена в порівнянні з повітрям щільність води створює додатковий опір рухам тіла, для подолання якого потрібно чимало м'язових зусиль і великої витрати калорій. Це призводить до швидкої втрати зайвих кілограмів!

Плавання рекомендують в якості одного з ефективних методів лікування захворювань хребта і суглобів, а також огрядним людям, у яких при заняттях іншими видами фізичних вправ можливе виникнення проблем з серцево-судинною системою.

Плавання показано і вагітнимжінкам: у воді вони відчувають себе більш легкими і рухливими.

Вода знімає напругу м'язів, сприяє розслабленню, зменшує хворобливі відчуття, знижує ризик варикозного розширення вен, покращує сон.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6194 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс