Перелік продуктів небезпечних для чоловіків

26 червня 2012

Очолили список продуктів, які експерти настійно рекомендують чоловікам виключити зі свого раціону харчування вироби з переробленого м'яса.

У процесі вивчення лікарями були проаналізовані дані більше 1600 досліджень, присвячених впливу обробленого та неопрацьованого м'яса на здоров'я людини. При цьому неопрацьованим фахівці вважають будь-яке червоне м'ясо (не птиці), а обробленим - продукт, що пройшов обробку з додаванням хімічних консервантів. У результаті виявилося, що шкода ковбаси або сосисок у чоловічому харчуванні навіть більша, ніж це можна було уявити.

"Кожні 50 грамів готових м'ясних продуктів (стільки важить одна середня сосиска) на 42% збільшували ризик розвитку захворювань серця і на 19% - діабету", - доповідають дослідники з Гарвардської школи суспільного здоров'я.

Слідом за переробленим м'ясом за ступенем небезпеки для чоловічого здоров'я знаходиться смажене м'ясо - його скоринка складається з канцерогенів, що провокують виникнення онкологічних і серцево-судинних захворювань і підвищення рівня холестерину в організмі.

Крім того, чоловікам, схильним до проблем у статевій сфері, гарвардські вчені радять не захоплюватися стравами з курячих яєць.

"Якщо врахувати, що в одному яйці міститься порядком 200 мг холестерину і воно складається з жирів більш ніж на 60%, причому третина з них - насичені, то можна зрозуміти, чому яєчня небезпечна", - говорять експерти.

Ця страва підвищує рівень холестерину в крові, а високий холестерин - прямий шлях до атеросклерозу і еректильній дисфункції.

Іншим "страшним" продуктом на чоловічому столі виявився плавлений сир. Як видно з гарвардського дослідження, у плавлених сирках (як, до речі, і в ковбасах) можуть міститися канцерогени, що провокують розвиток рака, а також нітрозаміни. Ці речовини негативно впливають і на вироблення сперми, і на рівень чоловічих гормонів у крові, чим сприяють безплідності. Інші дослідження, у свою чергу, доводять, що нітрозаміни провокують розвиток слабоумства.

ДО РЕЧІ! Чим замінити шкідливі продукти в чоловічому харчуванні:

Смажене м'ясо - жирною морською рибою.

Яєчню - вівсянкою.

Ковбасу - морепродуктами і грибами.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6030 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс