Яким повинен бути сніданок чоловіка і не тільки?

27 квітня 2012

Продукти, які здатні серйозно нашкодити вашому коханому чоловікові, ви приносите з магазина практично щодня.

Ворог №1 для здоров'я чоловіка - сосиски. У них містяться нітрати та нітрозаміни, які можуть привести до раку і хвороби Альцгеймера. Мало поступається сосискам і яєчня. В одному великому яйці міститься 213 мг холестерину, 84 ккал, більше 60% жирів, третина з яких насичені, що підвищують рівень холестерину в крові. А високий рівень холестерину збільшує ризик серцевого нападу, інсульту та атеросклерозу.

До речі, атеросклероз все частіше наздоганяє чоловіків після 35 років, які схильні до різних стресів, у тому числі і харчових.

Багато небезпечних жирів, насичених канцерогенами, і у будь-якому смаженому м'ясі. Вони знижують рівень омега-3 кислоти в організмі та підвищують рівень холестерину. Часте вживання смаженого м'яса підвищує ризик серцевих захворювань і рака.

Тому повноцінний сніданок, що жінки готують своїм чоловікам, повинен складатися з одного яйця всмятку, йогурту і вівсяної каші з маслиновою олією.

Так, у всякому разі, вважає головний гастроентеролог Росії академік Володимир Івашкін. На його думку, той, хто регулярно і правильно харчується, практично не страждає хворобами шлунково-кишкового тракту.

«Їжа повинна бути легкою та помірною. У щоденному меню кращі супи, каші, м'ясо та риба», - нагадує він те, що теоретично добре відомо всім. Але далеко не кожним виконується.

Якщо немає можливості приготувати повноцінну гарячу їжу, фахівець радить перекусити бутербродом із сиром, кефіром, кисляком, овочами або фруктами. І упаси вас Бог від захоплення стравами швидкого приготування.

«У нашому раціоні не повинно бути багато тваринних жирів. Набагато переважнішими є рослинні жири і жири високої якості, я маю на увазі вершкове масло. А у фастфуді велика кількість рафінованих вуглеводів, велика кількість тваринних жирів, і все це впаковано у невеликому обсязі продукту, що не дозволяє людині отримати почуття ситості, а змушує збільшувати порцію. Таким чином, фастфуд веде до ожиріння, і з цим твердженням погодилися вже в усьому світі», - застерігає академік.

За його словами, практично рік у рік не змінюються наслідки святкових застіль. Як правило, вже в перші новорічні дні різко зростає число госпіталізацій з деструктивними панкреатитами, загостреннями жовчнокам'яної та виразкової хвороб, захворюваннями кишечнику. Резерви організму просто не витримують такого навантаження.

Але ж для багатьох чоловіків це далеко не тільки святкове виключення.

Тому ще раз про те, що жінка повинна пам'ятати завжди, щоб сніданок, обід і вечеря стали джерелом здоров'я для коханого і єдиного.

Двічі на тиждень бажано готувати жирну рибу: лосось, макрель, тунець, сардини, оселедець. Ця риба багата протеїном, кальцієм, омега-3 жирними кислотами і в ній практично немає насичених жирів. Тунець до того ж багатий такими мінералами як селен, магній і калій, вітамінами B, включаючи ніацин, B1 і B6. Лосось - дуже гарне джерело B12 і концентроване джерело вітаміну D.

Сміливо вводьте в меню і гриби. Це - відмінне джерело цинку, міді, триптофану, калію, фосфору, і вітамінів групи B: B2 (рибофлавін), B3 (ніацин), і B5 (пантотенічна кислота).

Вітаміни групи B допомагають набирати енергію, зменшують рівень холестерину, стабілізують рівень крові, координують нервову систему, підтримують настрій і гарну роботу серця. Цинк підсилює дію деяких гормонів статевих залоз. До речі, найвищі концентрації цинку виявлені в чоловіків у простаті.

Не улюблена більшістю чоловіків вівсяна каша насправді - чудове джерело марганцю, селену, триптофану, фосфору, вітаміну B1, магнію та білка. Чашка вівсянки дає більше 6 г протеїну. Він захищає від серцево-судинних захворювань і стимулює активність кров'яних клітин. Це стабілізує цукор у крові, знижуючи ризик захворювання діабетом 2-ого типу.

Можна додати в кашу волоські горіхи та лляне насіння, у яких омега-3 жирних кислот навіть більше, ніж у жирній рибі. Мигдаль та ізюм багаті таким елементом як бор, що збільшує рівень тестостерону у чоловіків, допомагає нарощувати м'язову масу і сприяє здоров'ю кісток. До речі, бор також корисний проти раку простати. Лісові горіхи і гарбузове насіння містять стерин, що вбиває симптоми доброякісної простатичної гіперплазії.

Загалом, не лінуйтеся і намагайтеся будь-якими чином різноманітити щоденне меню, щоб ваш чоловік добре виглядав і добре себе почував, всій родині на радість.

   Переглядів: 6494  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс